Friday, September 27, 2019

پرونده سازی برای مجید اسدی؛ اعمال فشار و لغو دادگاه به دلیل اعتراض این زندانی سیاسی

مجید اسدی در پی پرونده سازی از نیروهای امنیتی زندان رجایی شهر به دادگاه فراخوانده شده که به دلیل امتناع این زندانی سیاسی از پوشیدن لباس زندان این دادگاه تا کنون دو بار لغو شده است.

به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، مجید اسدی، زندانی سیاسی زندان رجایی شهر، روز سه شنبه ۲ مهر ۹۸ جهت اعزام به شعبه ۶ دادسرای اوین فراخوانده شد و بار دیگر به دلیل امتناع وی از پوشیدن لباس زندان و زدن پابند، این اعزام پس از چند ساعت لغو و وی به بند بازگردانده شد.
وی روز چهارشنبه ۲۹ شهریورماه نیز به شعبه ۶ بازپرسی دادسرای اوین به ریاست بازپرس جعفری احضار شده و در حین انتقال با این برخورد غیرقانونی مسئولین زندان روبرو؛ این اعزام نیز در نهایت در پی اعتراض این زندانی سیاسی لغو شده بود.
گفتنی است که بازپرس دادسرای اوین (جعفری)، طی تماس با مقامات زندان تهدید کرده که این زندانی باید حتما با لباس زندان، پابند آورده شود و در صورت خودداری وی از این کار، عواقب بدی برای او به دنبال خواهد داشت.
مجید اسدی به اتهامات «اقدام علیه امنیت ملی از طریق اجتماع و تبانی» و «تبلیغ علیه نظام» به شش سال حبس محکوم است.
او هم اکنون برای رسیدگی به پرونده ای که در زندان برایش گشوده شده به دادگاه احضار شده است.
مجید اسدی آخرین بار در سی‌ام بهمن‌ماه ۹۵ از سوی نیروهای امنیتی در منزل خود واقع در کرج دستگیر شد.

او پیش‌تر نیز به دلیل فعالیت سیاسی بازداشت شده بود. این فعال دانشجویی سابق دانشگاه علامه طباطبایی تهران نخستین بار ۱۳ تیرماه ۱۳۸۷ از سوی وزارت اطلاعات بازداشت و پس از حدود سه ماه با سپردن وثیقه آزاد شد. او در اسفندماه ۱۳۸۸ از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب، به ریاست قاضی صلواتی، به اتهام «اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی» به چهار سال زندان محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدیدنظر نیز تأیید شد و ۱۳ مهرماه ۱۳۹۰ این فعال دانشجویی برای تحمل حبس به بند ۳۵۰ اوین منتقل و نهایتاً ۱۸ خرداد ۱۳۹۴ با پایان دوران محکومیتش آزاد شد.

Thursday, September 19, 2019

خامنه ای و روحانیون ارشد مسبب بی عدالتی ها هستند

خامنه ای و روحانیون ارشد مسبب بی عدالتی ها هستند؛ آدرس غلط نباید داد


مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی مدعی شده باید اقرار کنیم که امروز جریان‌هایی در حوزه‌های علمیه و کلیت روحانیت نفوذ کرده‌اند که برای آنها خط مشی تعیین می‌کنند.
محبت نیوز- مثل معروفی هست که می‌‌‌گوید وقتی کشتی به گل می‌‌نشیند و در حال غرق شدن است، موش‌‌ها هم پا به فرار می‌‌گذارند. این مثل اکنون در مورد جمهوری اسلامی مصداق پیدا کرده است.
وضعیت نظام وخیم است و انبوه از مشکلات ریز و درشت در هر نهاد و سازمانی وجود دارد که بدون حل مانده و سیستم برای پاسخگویی به ساده‌‌ترین نیازهای جامعه به بن رسیده است و تنها راه چاره این است که مسئولان نظام به صورت فردی یا باندی مسئولیت این وضعیت تاسف‌‌بار را به گرد دیگری اندازند و بار مسئولیت را از دوش خودشان بردارند و از پاسخگویی فرار کنند.
بدیهی است در نظام‌‌های دیکتاتور کمتر می‌شود از شکست خوردن و بن‌بست و تسلیم شنید و همواره واقعیت لاپوشانی می‌شود اما گاهی افرادی با انگیزه‌‌های مختلف گوشه‌‌ای از پرده را بالا می‌‌زنند و بخشی از واقعیت را اعتراف می‌کنند گرچه آدرسی که می‌‌دهند غلط است اما علائمی را اشاره می‌‌کنند که شنیدن آنها از زبان یک حکومتی اهمیت مضاعف دارد.
۲۶ شهريور، حجه الاسلام مسیح مهاجری مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی در مقاله‌‌ای به نفوذ در حوزه‌ها و تاثیرگذاری نفوذی‌‌ها در خط مشی حوزه‌‌ها اشاره می‌‌کند.
او با اشاره به اینکه بالاترین وظیفه روحانیت حفظ هویت اسلامی نظام جمهوری اسلامی است می‌نویسد انقلاب اسلامی ایران در تامین استقلال کشور کاملن موفق بود ولی در مورد سایر اجزاء مجموعه تامین‌کننده عدالت، کارکرد قابل دفاعی وجود ندارد.
مهاجری تاکید کرده هرچند بخشی از روحانیت با اصل انقلاب زاویه دارد و اصولن ورود به این قبیل مباحث را بیهوده می‌داند اما افکار عمومی، روحانیت را مسئول برقراری عدالت می‌شناسد و هر نقص و نارسائی و مشکلی که در این زمینه وجود داشته باشد – که اکنون وجود دارد – را به روحانیت منتسب می‌کند. تاریخ هم همین را در دل خود ثبت کرده و نقاط قوت و ضعف این نظام را به حساب روحانیت می‌گذارد.
در بخشی از این مقاله آمده بدون تعارف باید اقرار کنیم که امروز جریان‌هایی در حوزه‌های علمیه و کلیت روحانیت نفوذ کرده‌اند که برای آنها خط مشی تعیین می‌کنند و آنها را به اموری سرگرم می‌کنند که در تضاد با جایگاه معنوی و هدایتگرانه‌شان است.
او گفته ریشه اختلافات رو به گسترش در حوزه علمیه، افراط‌ها،‌ بی‌تحملی‌ها و برخوردهای خلاف اخلاق اسلامی را باید در نفوذ همین جریان‌های مرموز در نهاد روحانیت جستجو کرد.
بیان کردن بحث نفوذ در حوزه‌‌ها جدیدی نیست. پیش از این محمدی گلپایگانی رئیس دفتر رهبر جمهوری اسلامی ایران مدعی شد فرقه‌‌هایی در حوزه علمیه قم توسط سرویس‌‌های جاسوسی انگلیس (ام.آی.۶) تشکیل شده‌‌اند.
حیدر مصلحی وزیر اطلاعات بدسابقه دوران احمدی‌‌نژاد و علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌‌های علمیه هم نسبت به خطر نفوذی‌‌ها در حوزه هشدار دادند.

Tuesday, September 17, 2019

جزئیات جدیدی از حمله به پالایشگاه‌های عربستان؛ احتمالا حمله موشکی از ایران یا عراق بود

جزئیات جدیدی از حمله به پالایشگاه‌های عربستان؛ احتمالا حمله موشکی از ایران یا عراق بود


مقام های آمریکا با اشاره به شواهد جدید می گویند که حمله به تاسیسات نفت و گاز عربستان سعودی نه از یمن، بلکه از سمت شمال، یعنی عراق یا ایران صورت گرفته است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس عصر یکشنبه ۲۴ شهریور به وقت واشنگتن گزارش داد که مقام های آمریکایی با اشاره به تصاویر ماهواره ای و دیگر شواهد اطلاعاتی معتقدند که حمله از سوی شمال صورت گرفته نه از یمن در جنوب عربستان که شورشیان حوثی مسئولیت حمله را بر عهده گرفتند.
بر اساس این گزارش، مقام‌های آمریکایی با ارائه تصاویر ماهواره‌ای اعلام کردند که دست کم ۱۹ نقطه در دو مرکز تولید نفت و گاز عربستان، از جمله مرکز بسیار حیاتی و مهم بقیق، هدف قرار گرفته است. مقامات بر اساس همین تصاویر معتقدند که جهت حملات از مسیر یمن نبوده است بلکه از سمت عراق یا ایران بوده است.
این مقامات که نخواستند نامشان افشا شود، گفته اند که پهپادهای دیگری، که احتمالا به هدف نرسیده اند، در شمال غرب تاسیسات نفتی به دست آمده اند و در حال بررسی مشترک توسط نیروهای آمریکایی و سعودی هستند.
خبرگزاری رویترز نیز با انتشار گزارش مشابهی به نقل از مقام های آمریکایی نوشت که مقام‌های عربستانی نشانه‌هایی یافته اند که حملات با پهپاد نبوده و از موشک کروز استفاده شده است.
روز شنبه اعلام شد که حدود ۱۰ پهپاد به تاسیسات «بقیق» و «خریص» متعلق به شرکت نفت دولتی «آرامکو» در شرق عربستان حمله کرده اند. یک سخنگوی گروه حوثی‌های یمن، که مورد حمایت ایران است، اعلام کرد حملات توسط این گروه شیعه صورت گرفته است.
با این حال مایک پمپئو تهران را پشت این حملات دانست و عصر شنبه ۲۳ شهریور در توئیتر رسمی خود نوشت در حالی که روحانی و ظریف تظاهر به دیپلماسی می‌کنند، تهران پشت نزدیک به ۱۰۰ حمله به عربستان سعودی است. با وجود همه درخواست‌ها برای کاهش تنش، ایران حالا یک حمله بی‌سابقه را علیه عرضه انرژی جهان انجام داده است. هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که حملات از سوی یمن باشد.
ساعتی بعد از این حمله، خبرگزاری دولتی سعودی شامگاه شنبه ۲۳ شهریور از گفت‌وگوی محمد بن سلمان ولیعهد این کشور با دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا خبر داد.
عبد العزیز بن سلمان وزیر انرژی سعودی گفته است که آمار اولیه نشان می دهد این حملات باعث شد حدود ۵.۷ میلیون بشکه از تولید نفت خام این شرکت کاهش یابد که چیزی معادل نصف تولید آرامکو است.


Tuesday, September 10, 2019

واکنش ها به خودسوزی سحر دختر آبی


حضور زنان در ورزشگاه‌ها یکی از چالش‌های بزرگ فوتبال ایران است. با وجود اینکه فیفا تهدید کرده در صورت ممانعت از حضور زنان در ورزشگاه ها، فوتبال ایران تعلیق می شود، اما تاکنون فدراسیون فوتبال اعلام کرده زنان فقط می‌توانند در بازی‌های ملی به ورزشگاه بیایند. هنوز تصمصمی برای حضور زنان در بازی‌های باشگاهی گرفته نشده است.

دختر آبی که هفته گذشته جلوی دادسرا خودسوزی کرده بود، صبح امروز درگذشت. این دختر جوان هفته گذشته بعد از اینکه برای گرفتن تلفن همراهش به دادسرا مراجعه کرد، متوجه شد که باید برای تحمل ۶ ماه حبس به زندان برگردد. او بعد از شنیدن این خبر برآشفت و از دادسرا خارج شد و به گفته شاهدان درحالیکه فریاد می‌کشید و از موضوعی اعتراض داشت، اقدام به خودسوزی کرد و با ۹۰ درصد سوختگی از نوع درجه ۳ به بیمارستان منتقل شد.

جزئیات ماجرای خودسوزی دختر آبی

خبر خودروسوزی دختر هوادار فوتبال مقابل یکی از واحد‌های قضایی در تهران واکنش برخی فوتبالیست‌ها و پیشکسوتان این ورزش را در پی داشته است. در فضای مجازی نیز کاربران او را "دختر آبی" خطاب کرده اند و درباره اش می‌نویسند.

به گزارش فرارو، 
سه شنبه هفته گذشته خبری کوتاه درباره خودسوزی دختری مقابل یکی از واحد‌های قضائی در ‏رسانه‌ها منتشر شد. در این خبر به نقل از یک منبع قضائی آمده بود که این دختر چندی ‏پیش که به دلیل پوشش غیرمناسب و درگیری با ماموران انتظامی بازداشت و پروند‌های برای او تشکیل ‏شده بود، در مراحل پیگیری پرونده و هنگام خروج از دادگاه در اقدامی غیرمنتظره ‏خودش را به آتش کشیده است.

این روایت ماجرا را به بحث بدحجابی و مسائلی اینچنین مرتبط می‌کرد. اما یک روز پس از آن برخی رسانه‌ها به نقل از خواهر آن دختر روایت تازه‌ای از ماجرا را مطرح کردند. به گفته او خواهرش برای دیدن بازی فوتبال استقلال و العین به ‏استادیوم آزادی رفته بود که آن‌جا توسط ماموران بازداشت می‌شود و همین موضوع سرآغاز ماجرایی ‏شد که  به این روز افتاده است. ‏

آن دختر با نام "سحر" در رسانه‌ها شناخته می‌شود، اما ظاهرا این نام مستعار است. کاربرای شبکه‌های اجتماعی نام "دختر آبی" را برای او در نظر گرفتند. این دختر هوادارا تیم فوتبال استقلال تهران بوده است.

توضیحات خواهر دختر آبی درباره خودسوزی سحر

خواهر این دختر درباره ماجرای خودسوزی به روزنامه شهروند گفت: «هفته آخر اسفندماه‌سال ۹۷ بود. بازی استقلال تهران و العین. خواهرم برای دیدن بازی به تهران ‏آمد. لباس مبدل هم پوشیده بود. کلاه‌گیس آبی و یک پالتوی بلند. وقتی ماموران قصد بازرسی ‏بدنی او را برای ورود به استادیوم داشتند، او به آن‌ها می‌گوید که دختر است تا به او دست نزنند. ما ‏خانواده مذهبی هستیم. همانجا هم ماموران او را بازداشت می‌کنند. چهارشنبه بود که ما به ‏دادسرای ارشاد رفتیم. بازپرس وثیقه ۵۰‌میلیون تومانی تعیین کرد. اما این پول نقد را همراه ‏نداشتیم. فردای آن روز یعنی پنجشنبه پول را به حساب واریز کردیم. اما کار از کار گذشته بود و ‏خواهرم تا روز شنبه در زندان بود.»

او توضیح داد: "روز شنبه او را با وثیقه آزاد کردیم. اما او رفتارش تغییر کرده بود. خیلی ناراحت و گوشه‌گیر شده ‏بود. البته خواهرم سابقه بیماری و اختلال روانی (دوقطبی) داشت. ما این‌ها را هم به دادیار گفتیم. اما فایده‌ای ‏نداشت. تا این‌که چند هفته بعد برای گرفتن گوشی موبایلش به دادسرای ارشاد مراجعه کرد. مثل ‏این‌که آنجا از کسی شنیده بود که باید ۶ ماهی زندانی شود. همین هم حال او را بدتر کرد. تا این‌که ‏به ما اطلاع دادند پرونده به دادگاه انقلاب رفته است. "

"سحر" روز حادثه به دادگاه مراجعه می‌کند، اما ظاهرا قاضی در مرخصی به سر می‌برده است و در ادامه آن اتفاق تلخ رخ می‌دهد.

خواهر "سحر" می‌گوید سابقه "خودکشی" داشته است. به گفته او "چند‌سال پیش دوران دانشجویی یک‌بار اقدام به خودکشی کرد. مدتی هم در بیمارستان بستری ‏شد. همه مدارک پزشکی‌اش موجود است. "

حالا "دختر آبی" با ۹۰ درصد سوختگی روی تخت بیمارستان افتاده است.

واکنش‌ها به خودسوزی سحر دختر آبی

با روشنتر شدن ابعاد این ماجرا واکنش‌ها به آن نیز افزایش یافت در روز‌های اخیر بسیاری در این باره صحبت کرده اند. اما دو واکنش از سوی مسعود شجاعی کاپیتان تیم ملی فوتبال و وریا غفوری کاپیتان استقلال تهران بیشتر مورد توجه قرار گرفت.

شجاعی در پستی اینستاگرامی خود نوشت: «همان‌گونه در گذشته‌های نه‌چندان دور، اعمال زور برای برداشتن حجاب به ضرب چماق و یا عدم حق انتخاب برای رفتن دخترانمان به مکتب و مدرسه، باعث تعجب ما و سرزنش طرز تفکر شنیع و قرون وسطایی گذشتگان‌مان شده است؟! بدون شک امروز هم خودسوزی دختری که دلیل کارش تمدید حکم بازداشتش به اتهام تلاش برای دیدن یک مسابقه فوتبال بوده، برای آیندگان غیرقابل درک است.»

وریا غفوری کاپیتان استقلال نیز در متنی اینستاگرامی نوشت: "دیدن یک مسابقه فوتبال یک حق طبیعی برای عموم مردم جامعه است، ولی در کشور عزیزمان ایران حق بسیار از افراد جامعه به دلیل زن بودن پایمال میشه و اجازه حضور در ورزشگا‌ها داده نمی‌شود."

او با اشاره به واقعه رخ داده نوشت: «خبری که در این چند روز به گوشمان رسید واقعا دردناک بود اقدام یک دختر خانم جوان به خودکشی در پی مشکلاتی که دامن گیرش شد برای ورود به ورزشگاه! کاش یک اتحاد همگانی داشتیم که خانم‌ها به حقشون که ورود با احترام به استادیوم‌های فوتبال است میرساندیم.»

فوتبالیست‌های دیگری همچون فرشید کریمی بازیکن استقلال و مهرداد میناوند پیشکسوت باشگاه پرسپولیس از جمله کسانی اند که در این باره اظهار نظر کرده اند.

یکی دیگر از واکنش‌های تند مربوط به داریوش مصطفوی است. او که در اجرای آیین نامه فیفا در فوتبال ایران مسئولیت‌هایی دارد. در گفت و گویی به حمایت از این دختر پرداخت.

او گفت: «من اگر رئیس فدراسیون یا وزیر ورزش بودم، در دادگاه حاضر می‌شدم و سعی می‌کردم رضایت این بچه را بگیرم. کار مشکلی هم نیست. وقتی با قاضی پرونده صحبت کنیم و به او بگوییم فوتبال چه ویژگی‌هایی دارد و شرایط جامعه به چه صورت است او متقاعد می‌شود.»

مصطفوی با اشاره به حساسیت‌های فیفا بر این مسئله و با نگرانی از این که با انتشار وسیع خبر خودسوزی این زن فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) "چه فکری درباره جامعه ایران" می‌کند گفت: «من حاضرم به جای این دختر به زندان بروم تا او و امثال او چنین شرایطی را تجربه نکنند و وجهه کشورمان در انظار عمومی دنیا آسیب نبیند.»

اما مصطفوی به سرعت سخنان خود را پس گرفت. او به خبرگزاری قوه قضائیه گفت که از بخشی از ماجرا بی اطلاع بوده و پس از تحقیق از آن مطلع شده است. مصطفی تحلیل پیشین خود را عاری از واقعیت دانست.

داغ شدن موضوع ورود زنان به ورزشگاه پس از خودسوزی سحر دختر آبی

حضور زنان در ورزشگاه‌ها یکی از چالش‌های بزرگ فوتبال ایران است. با وجود اینکه فیفا تهدید کرده در صورت ممانعت از حضور زنان در ورزشگاه ها، فوتبال ایران تعلیق می شود، اما تاکنون فدراسیون فوتبال اعلام کرده زنان فقط می‌توانند در بازی‌های ملی به ورزشگاه بیایند. هنوز تصمصمی برای حضور زنان در بازی‌های باشگاهی گرفته نشده است.

چندی پیش نیز تعدادی از دخترانی که با تغییر قیافه در ورزشگاه ها حضور یافته بودند بازداشت شدند. آنها مدتی بعد با قرار وثیقه آزاد شدند.


حالا با اتفاق رخ داده برخی کاربران فضای مجازی به تحریم حضور در ورزشگاه‌ها هستند. این عده می‌گویند تا زمانی که زنان حق ورود به ورزشگاه را ندارند مردان نیز به ورزشگاه نروند.