Saturday, September 26, 2020

سه عضو کانون نویسندگان ایران جهت تحمل حبس به زندان منتقل شدند

 بکتاش آبتین، رضا خندان مهابادی و کیوان باژن، سه تن از اعضای کانون نویسندگان ایران امروز شنبه ۵ مهر پس از حضور در واحد اجرای احکام دادسرای اوین بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت خود به زندان اوین منتقل شدند. پیشتر دادگاه تجدیدنظر استان تهران در دی ماه ۹۸ بکتاش آبتین و رضا خندان مهابادی، هر یک را به ۶ سال حبس و کیوان باژن را به ۳ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم کرد.


ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۵ مهرماه ۱۳۹۹، بکتاش آبتین، رضا خندان مهابادی و کیوان باژن، سه نویسنده و عضو کانون نویسندگان ایران به زندان اوین منتقل شدند.

این شهروندان پیشتر در تاریخ ۱ تیرماه امسال به شعبه ۱ اجرای احکام دادسرای اوین احضار شدند، اما اجرای حکم تا تاریخ ۵ مهرماه به تعویق افتاد. آنان نهایتا امروز پس از حضور در واحد اجرای احکام دادسرای اوین بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت خود به زندان منتقل شدند.

در اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۴ پنج مامور وزارت اطلاعات با حکم شعبه ۱۲ بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه به خانه بکتاش آبتین رفتند و ضمن تفتیش منزل او بیش از دو هزار قلم فیلم، عکس‌های خانوادگی، موبایل، لپ‌تاپ و اسناد کانون نویسندگان ایران را ضبط کردند و پس از آن وی طی بیش از ۱۷ جلسه در خصوص فعالیت‌های هنری، ادبی و سینمایی خود بازجویی شد. دلیل احضار و بازجویی آقای آبتین “انتشار نشریه غیرقانونی” و “تبلیغ علیه نظام” عنوان شده بود. یک هفته پس از احضار بکتاش آبتین، رضا خندان (مهابادی) و کیوان باژن نیز به ترتیب احضار شده و مورد بازجویی قرار گرفتند. دلیل احضار و بازجویی آنان نیز “تبلیغ علیه نظام” عنوان شد.

در تاریخ ۲ بهمن‌ماه ۹۷، کیوان باژن، رضا خندان مهابادی و بکتاش آبتین برای رسیدگی به پرونده‌شان در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه حاضر شده و به دلیل افزایش قرار صادره از کفالت به وثیقه یک میلیارد تومانی و عدم توانایی در تامین آن بازداشت و به زندان اوین منتقل شدند. طی این جلسه قاضی مقیسه با درخواست آنها جهت حضور وکیل مورد نظرشان مخالفت کرد. رضا خندان مهابادی در تاریخ ۶ بهمن‌ماه، بکتاش آبتین در تاریخ ۸ بهمن‌ماه و کیوان باژن در تاریخ ۱۰ بهمن‌ماه هر یک با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد تومانی، به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شدند.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این سه عضو کانون نویسندگان ایران در تاریخ ۷ و ۸ اردیبهشت ماه ۹۸ برگزار شد. این شهروندان در مردادماه ۹۷، از بابت همین پرونده در شعبه ۷ دادسرای اوین با عنوان “تبلیغ علیه نظام” و در تاریخ ۱۲ آبان‌ ۹۸، در پی احضار مجدد به این شعبه با عناوین “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی” و “تشویق بانوان کشور به فساد و فحشا” تفهیم اتهام شدند.

این سه نویسنده در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ۹۸ توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه هرکدام به اتهام “تبلیغ علیه نظام” به ۱ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور” به تحمل ۵ سال حبس و در مجموع به ۱۸ سال حبس محکوم شد.

عضویت در کانون نویسندگان ایران، انتشار خبرنامه داخلی کانون نویسندگان، آماده کردن کتاب پژوهشی درباره تاریخ پنجاه ساله‌ کانون برای انتشار داخلی، بیانیه‌های کانون نویسندگان، حضور بر مزار جانباختگان قتل‌های سیاسی زنجیره‌ای محمدجعفر پوینده و محمد مختاری و شرکت در مراسم سالانه‌ احمد شاملو مصادیق این اتهامات عنوان شد.

نهایتا در تاریخ ۷ دی‌ماه ۱۳۹۸ شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی احمد زرگر،  بکتاش آبتین و رضا خندان مهابادی را از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به ۱ سال حبس و از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور” به ۵ سال حبس تعزیری و کیوان باژن را از بابت این اتهامات، به دلیل نداشتن سابقه کیفری به ۳ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم کرد.

صدور این حکم واکنش‌های زیادی میان اهل قلم داخل و خارج ایران برانگیخت و نهادها و نویسندگان بسیاری آن را محکوم کردند. در آخرین واکنش روسای انجمن‌های قلم در شهرهای ملبورن، پرث و سیدنی در نامه‌ای به فریدون حق بین، سفیر جمهوری اسلامی ایران در استرالیا خواهان تلاش برای لغو احکام ناعادلانه صادره علیه کیوان باژن، بکتاش آبتین و رضا خندان مهابادی این سه عضو کانون نویسندگان ایران شدند.

پیشتر نیز انجمن جهانی قلم طی بیانیه ای نسبت به بازداشت این نویسندگان ابراز نگرانی کرده و محاکمه آنان را دارای انگیزه سیاسی عنوان کرده بود. همچنین کانون نویسندگان ایران نیز در اعتراض به احضار آنان برای تحمل دوره محکومیت خود بیانیه ای صادر کرده و عنوان داشت: “عزم دستگاه قضایی برای زندانی کردن این سه نویسنده، در این مقطع زمانی که ویروس کرونا به شدت در حال گسترش و قربانی گرفتن است، آیا معنایی جز این دارد که مسئولین امنیتی و قضایی می‌خواهند منتقدین خود را به قربانگاه بفرستند؟ صدور چنین حکم‌ها و ابلاغیه‌هایی در دستگاه قضایی جمهوری اسلامی نشانه‌ای آشکار از پایبند نبودن این دستگاه به بدیهی‌ترین معیارهای اخلاقی و ابتدایی‌ترین موازین حقوق بشر است”.

بکتاش آبتین شاعر و فیلمساز، کار ادبی خود را از دهه‌ ۷۰ آغاز کرد. او پنج دفتر شعر «و پای من که قلم شد نوشت برگردیم»، «مژه‌ها چشم‌هایم را بخیه کرده‌اند»، «شناسنامه‌ی خلوت»، «پتک» و «در میمون خودم پدر بزرگم» را منتشر کرده است. و همچنین فیلم‌های مستند «۱۳ اکتبر ۱۹۳۷»، «پارک مارک»، «فریبرز رییس‌دانا»  را تهیه کرده است. آقای آبتین در اواخر دهه هشتاد به عضویت کانون نویسندگان ایران درآمده و سه دوره عضو هیئت دبیران آن بوده است.

رضا خندان پژوهشگر و منتقد ادبی، نویسندگی را در سال ۱۳۵۷ با انتشار کتاب «بچه‌های محل» آغاز کرد. آقای خندان در زمینه‌ نقد ادبی آثاری چون «از کوزه همان برون تراود که در اوست»، مجموعه هفت جلدی «داستان‌های محبوب من» و «دانه و پیمانه» (دو کتاب اخیر مشترک با علی‌اشرف درویشیان)، در زمینه‌ گردآوری و پژوهش «جنگ رازی» و مجموعه‌ ۱۹ جلدی «فرهنگ افسانه‌های مردم ایران» (مشترک با علی‌اشرف درویشیان) و در زمینه‌ داستان‌نویسی «بچه‌های محل» و «انفرادیه‌ها» را منتشر کرده است. وی از سال ۱۳۷۷ به عضویت کانون نویسندگان ایران در آمد و پنج دوره عضو هیئت دبیران آن نیز بوده است.

کیوان باژن نویسنده و روزنامه‌نگار در دهه ۷۰ داستان‌نویسی را شروع کرد. از آثار او می‌توان به «دیروز تا بی نهایت صفر…!»، مجموعه داستان «از پشت دیوارهای خاکستری» و مجموعه داستان «در کوچه های اضطراب» اشاره کرد. آقای باژن در زمینه‌ تاریخ شفاهی ادبیات معاصر ایران نیز با «شمس لنگرودی»، «مهدی غبرایی» و «عمران صلاحی» گفت‌وگو کرده است. کیوان باژن نویسنده آثار تحقیقی (مجموعه گفت‌وگو) «صمد بهرنگی»، « انسان رو در روی جهان» و « همراه با احمد محمود» نیز است. وی در دهه ۸۰ به کانون نویسندگان ایران پیوست و دو دوره به عضویت هیئت دبیران انتخاب شد.

کانون نویسندگان ایران یک نهاد غیردولتی متشکل از نویسندگان، مترجمان، ویراستاران و بخشی از انجمن جهانی قلم است، این کانون در سال ۱۳۴۷ رسما با هدف تشکل یابی صنفی نویسندگان و مبارزه با سانسور اعلام موجودیت کرد، کانون نویسندگان و اعضای آن از ابتدای تشکیل و به ویژه طی دهه های ۶۰ و ۷۰ با درجات مختلف سرکوب، از سانسور و تعقیب قضایی گرفته تا قتل روبرو بوده‌اند. محمدجعفر پوینده و محمد مختاری از از جمله اعضای کانون نویسندگان بوده‌اند که در جریان قتل‌های زنجیره‌ای توسط وزارت اطلاعات به قتل رسیدند.

توهین به بنیانگذار با لایک کردن؛ گزارشی از بازداشت و تفهیم اتهام علی لیراوی، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه لرستان

 روز دوشنبه ۲۴ شهریور، علی لیراوی دانشجوی رشته حقوق و دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه لرستان، پس از احضار و بازجویی به اداره کل ستاد خبری اطلاعات استان لرستان بازداشت شد. آقای لیراوی در نهایت پس از تفیم اتهام با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت آزاد شد. وی از جمله دلایل طرح اتهامات را، لایک کردن یک پست و برگزاری مراسم یادبود جانباختگان هواپیمای اوکراینی عنوان کرده است.


به نقل از روزنامه اعتماد، روز دوشنبه ۲۴ شهریور ۹۹، علی لیراوی دانشجوی رشته حقوق و دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه لرستان، پس از احضار و بازجویی در اداره کل ستاد خبری اطلاعات استان لرستان بازداشت شد.

این دانشجو در نهایت پس از چند روز با تودیع قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی آزاد شده است در ادامه در خصوص اتهامات مطروحه علیه خود و آنچه در این مدت بر او گذشته، توضیحاتی را ارائه کرده است.

وی در این خصوص گفت: “این دفعه هفتمی بود که به نهادهای امنیتی احضار می‌شدم. ۲ بار اطلاعات سپاه و ۵ بار اداره اطلاعات خرم‌آباد من را احضار کرده ‌بود. تصور می‌کردم مثل دفعات پیش گفت‌وگویی انجام می‌شود. به خصوص که کمتر از ۲ ماه پیش هم احضار شده ‌بودم و گفت‌وگوهایی هم انجام شده ‌بود و در این ۲ ماه هم فعالیت خاصی نداشتم. تنها فعالیتم گفت‌وگو با «اعتماد» بود که روزنامه رسمی است و هیچ ابهامی در گفته‌هایم نبود. من به محلی که خواسته بودند، مراجعه کردم اما فکر نمی‌کردم که بازداشت شوم. پس از اینکه بازجویی‌ها انجام شد، دو نفر آمدند و من را بدون اینکه بگویند کجا می‌رویم، بدون هیچ حکم جلبی به دادسرای خرم‌آباد بردند. به من «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی» تفهیم اتهام شد. همان روز قرار کفالت صادر شد. از آنجا که پایان زمان اداری بود، ۲۴ ساعت دیگر هم تحت ‌نظر اداره اطلاعات بودم. فردای آن روز کسی که به عنوان کفیل مراجعه کرده‌ بود، مورد قبول قرار نگرفت و گفتند حتما باید کارمند رسمی باشد. از همین‌رو ۲۴ ساعت دیگر تحت نظر بودم”.

وی در خصوص دلایل احضار خود گفت: “زمانی که من در انجمن فعالیت می‌کردم، مراسمی برای قربانیان انهدام هواپیمای اوکراینی برگزار کردیم. همچنین در مورد اعتراضات آبان‌ماه ۹۸، تریبون آزادی برپا کردیم که من هم سخنرانی کردم. زمانی که بهاره هدایت بازداشت شد هم ما در دانشگاه اعتراض کردیم. همچنین زمانی که اعتراضاتی در غیزانیه رخ داد، ما اعتراضات دانشجویی داشتیم و من هم در این مورد صحبت کردم. اینها مصادیقی بود که نهاد امنیتی مصداق فعالیت تبلیغی علیه نظام توصیف می‌کردند. البته من درخواست مطالعه پرونده داشتم که مخالفت شد. اتهام دیگر من هم «توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی» بود. با اکانت من لایک شده است. این لایک مصداق توهین تلقی شده است. من هر چه توضیح دادم که ممکن است دستم خورده باشد و این به‌ لحاظ عرفی مدرک محسوب نمی‌شود. همچنین به ‌لحاظ قانونی هم لایک کردن یک پست در شبکه‌های اجتماعی، مصداق توهین نیست. هیچ قانون روشنی نداریم که لایک کردن را جرم‌انگاری کرده ‌باشد. همچنین بر اساس اصل تفسیر به نفع متهم در مورد شک باید به نفع متهم حکم شود. من دلایلم را مکتوب به بازپرس پرونده داده‌ام اما هنوز کیفرخواست صادر نشده که بدانم دلایل من را پذیرفته‌اند یا نه. اتهام فعالیت تبلیغی هم به قوت خود باقی است. در این مورد هم گفتم که گفته‌هایم مقابله با نظام نبوده، بلکه مطالب انتقادی بوده است. تشکل‌هایی چون جامعه اسلامی یا بسیج دانشجویی تندتر از این حرف می‌زنند اما چون جناح یا ارگان دیگری را نقد می‌کنند و مورد هدف قرار می‌دهند، کارشان به اینجا نمی‌کشد.”

وی ادامه داد: “هم اکنون من با قرار وثیقه آزاد‌م. زمانی که بالاخره یک کارمند رسمی دولت آماده بود تا قرار کفالت من را قبول کند، همان روز رییس دانشگاه از من شکایت کرد. ۵ اتهام به من وارد کرده ‌بود. اداره اطلاعات ۲ مورد اتهامی عنوان کرده‌ بود که رییس دانشگاه ۵ عنوان اتهامی به آن اضافه کرد. توهین به وزیر علوم، توهین به مسوول نهاد رهبری در دانشگاه، نشر اکاذیب علیه دانشگاه، تشویش اذهان عمومی در دانشگاه و اخلال در نظم عمومی دانشگاه هم به اتهامات من اضافه شد. قاضی گفت که با این حساب پرونده سنگین شده و با این قرار کفالت آزاد نمی‌شوی. بنابراین قرار تشدید شد. قرار کفالت به قرار وثیقه ۱۰۰ میلیونی صادر شد. این اتفاقات نزدیک پایان ساعت اداری رخ داد و همین هم شد که من چند روز دیگر در بازداشت ماندم. دانشگاه به جای همکاری با دانشجو، ‌هیزمی هم به آتش ریخت که حتی بازپرس هم متوجه شد. بنا بر ماده ۶۰۸ و ۶۰۹ قانون مجازات اسلامی توهین به اشخاص و کارمندان دولت، گروه جرایم قابل گذشت محسوب می‌شوند، به این معنا که تا شاکی خصوصی وجود نداشته ‌باشد، دادسرا نمی‌تواند اقدام به تعقیب کیفری کند. در این پرونده هم نه وزیر علوم و نه رییس نهاد رهبری دانشگاه شاکی خصوصی نبودند و دانشگاه در جایگاه مدعی‌العموم ظاهر شده و از من شکایت کرده ‌بود. به همین دلیل بازپرس این دو اتهام را کنار گذاشت. در مورد اخلال در نظم دانشگاه هم من توضیح دادم که ۲ ماه پیش کمیته انضباطی بوده‌ام و چنین اتهامی به من تفهیم نشده است؛ علاوه بر این بنا بر شیوه‌نامه انضباطی اخلال در نظم دانشگاه زمانی تفهیم می‌شود که فعالیتی موجب ایجاد وقفه در فعالیت آموزشی دانشگاه شود که اساسا در دانشگاه ما چنین اتفاقی رخ نداده است. قاضی هم این را پذیرفت و تفهیم نکرد. ۲ اتهام دیگر یعنی نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی باقی ماند. به من گفته شد که تو گفته‌ای دانشگاه از سرکوب سیاسی استقبال می‌کند! من هم گفتم لیستی از تمام برنامه‌های لغو شده دانشجویی وجود دارد که می‌توانم مکتوب کنم. قاضی در نهایت نپذیرفت. در نهایت ۱۰۰ میلیون وجه نقد تودیع کردم و آزاد شدم. روز بعد که به دادگاه مراجعه کردم، متوجه شدم که دانشگاه همه عناوین اتهامی را پس گرفته است. آقای غفاری از وزارت علوم هم از دانشگاه پیگیری کرده و دانشگاه گفته که ما هیچ شکایتی نداریم. در نهایت پس از پیگیری‌های دوستان من مشخص شد که دانشگاه به پلیس فتا بابت کانال تلگرامی منسوب به انجمن شکایت کرده‌ است. این موضوع به معاون وزیر ارجاع داده می‌شود و ایشان هم متوجه می‌شود که رییس دانشگاه صداقت کامل نداشته و به رییس دانشگاه دستور می‌دهد که باید شکایت خود را پس بگیرید. این‌گونه می‌شود که رییس دانشگاه هم شکایت خود را پس گرفت. اما حراست نقش درون دانشگاهی ایفا می‌کرد و رییس دانشگاه هم در همکاری کامل با اداره اطلاعات بود. در زمان بازداشت برخی مدعی می‌شدند که من معاند نظام و ضد ولایت فقیه هستم. ضمن اینکه ضد ولایت فقیه نه بار حقوقی دارد، نه علمی. قاضی هم به این موضوع وارد نشد و برخی فضاسازی کردند تا خبر بازداشت من را تخفیف دهند.”

پس از محاکمه مجدد؛ آرمان عبدالعالی، کودک-مجرم به اعدام محکوم شد

 آرمان عبدالعالی، کودک_مجرم پس از قبولی اعاده دادرسی و محاکمه مجدد، توسط دادگاه کیفری استان تهران از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شد. آقای عبدالعالی پیشتر در سال ۹۲ نیز از بابت اتهام “قتل” به اعدام محکوم و این حکم در دیوان عالی کشور نیز تایید شده بود. این در حالی است که تاکنون جسد مقتول پیدا نشده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از برنا، آرمان عبدالعالی، کودک_مجرم که هفته گذشته و بعد از پذیرفته شدن درخواست اعاده دادرسی‌اش در شعبه پنجم دادگاه کیفری یک استان تهران به اتهام قتل غزاله شکور پای میز محاکمه ایستاد با حکم قضایی به اعدام محکوم شد.

آرمان در جلسه دادگاه منکر قتل غزاله شد و گفت: “من آن زمان بچه بودم. اشتباهات زیادی مرتکب شدم، اما قاتل نیستم”.

آقای عبدالعالی، پیشتر به دنبال صدور قرار قبولی اعاده دادرسی، در تاریخ ۲۲ شهریور سال جاری در شعبه ۵ دادگاه کیفری استان تهران محاکمه شده بود.


پیشتر وکیل متهم با توجه به اینکه جسد مقتول پیدا نشده و همچنین با طرح این موضوع که خانواده غزاله چند ماه بعد از ماجرای قتل دخترشان از دانشگاه برای وی مرخصی تحصیلی گرفته بودند، موکلش را بی‌گناه دانست و درخواست اعاده دادرسی داد و در نهایت این درخواست از سوی قضات دیوان عالی کشور پذیرفته شد.

این درحالی است که پدر و مادر غزاله درباره موضوع گرفتن مرخصی تحصیلی برای دخترشان گفته بودند: “با توجه به اینکه هیچ سرنخی از جسد دخترمان پیدا نکردیم و امید داشتیم شاید دخترمان زنده باشد، با همین تصور از دانشگاهش یک ترم مرخصی گرفتیم”.

گفتنی است که پیشتر حکم اعدام آرمان عبدالعالی، کودک مجرم محبوس در زندان رجایی شهر که قرار بود سحرگاه روز چهارشنبه ۱۱ دی ماه ۱۳۹۸، در زندان رجایی شهر اجرایی شود، با اخذ مهلت یک ماهه اولیای دم مقتول متوقف شده بود. به‌گفته حسین شاملو احمدی، وکیل مدافع این کودک مجرم، «خانواده غزاله شکور به آرمان یک ماه فرصت دادند تا به شبهات این پرونده پاسخ دهد».

آرمان عبدالعالی متهم است در سال ۹۲ در حالی که کمتر از ۱۸ سال داشته، دوست دخترش غزاله شکور را به قتل رسانده است. گفته می‌شود او پس از بازداشت و در مراحل بازجویی به قتل غزاله اعتراف کرده و گفته بود “من بخاطر عشق زیادی که به غزاله داشتم و او از ازدواج من با خودش امتناع می‌کرد، او را هل دادم و غزاله به قتل رسید”.

آرمان عبدالعالی بعد از آن اما اعتراف می‌کند که چنین کاری نکردم و منکر قتل می‌شود.

پس از طی مراحل پرونده و در حالی که غزاله همچنان ناپدید است و پیکر او نیز پیدا نشده، دادگاه آرمان را به اعدام محکوم کرد و پرونده به دیوان عالی کشور و سپس به دادگاه تجدیدنظر ارجاع داده می‌شود و نهایتا پس از شش سال حکم اعدام آرمان تایید شد.

روز سه‌شنبه ۱۰ دی ماه عفو بین‌الملل از مقامات ایران خواست اجرای حکم اعدام آرمان عبدالعالی را که در زمان ارتکاب جرم کمتر از ۱۸ سال داشته، متوقف کند. عفو بین‌الملل گفته بود او در زمان دستگیری کودک بوده است و اعدام او نقض فاحش قوانین بین‌المللی خواهد بود. دادگاه در حکم خود تایید کرده که متهم در زمان قتل کمتر از ۱۸ سال سن داشته اما اضافه کرده که او “به قبح عمل انجام شده وقوف داشته است”. او اکنون ٢۴ ساله است.

Friday, September 25, 2020

تعیین زمان دادگاه رسیدگی به اتهامات ۲۶ شهروند بهایی در دادگاه انقلاب شیراز

 دومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات پریسا روحی زادگان، اسماعیل روستا، بهاره نوروزی، بهنام عزیزپور، ثمره آشنایی، رامین شیروانی، رضوان یزدانی، سروش ایقانی صغادی، سعید حسنی، شادی صادق اقدم، شمیم اخلاقی، صهبا فرح بخش، صهبا مصلحی، عهدیه عنایتی، فربد شادمان، فرزاد شادمان، لالا صالحی، مژگان غلام پور سعدی، مرجان غلام پور، مریم اسلامی مهدی آبادی، مهیار سفیدی میاندوآب، نبیل تهذیب، نسیم کاشانی نژاد، نوشین زنهاری، ورقا کاویانی و یکتا فهندژ سعدی ۲۶ تن از شهروندان بهایی ساکن شیراز، پس از رفع ایرادات در دادسرا، در تاریخ ۱۴ مهرماه امسال در شعبه یک دادگاه انقلاب شیراز برگزار خواهد شد. جلسه نخست دادگاه این شهروندان در تاریخ ۲۶ خرداد امسال در همین شعبه برگزار شد. در جریان این جلسه وکلای متهمان ایراداتی را در پرونده به قاضی گوشزد کردند و نهایتا قاضی گفته بود پرونده باید برای بررسی بیشتر مجددا به دادسرا برگردد.

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۲۶ تن از شهروندان بهایی ساکن شیراز پس از رفع ایرادات در دادسرا تعیین وقت شد.

بر این اساس جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات پریسا روحی زادگان، اسماعیل روستا، بهاره نوروزی، بهنام عزیزپور، ثمره آشنایی، رامین شیروانی، رضوان یزدانی، سروش ایقانی صغادی، سعید حسنی، شادی صادق اقدم، شمیم اخلاقی، صهبا فرح بخش، صهبا مصلحی، عهدیه عنایتی، فربد شادمان، فرزاد شادمان، لالا صالحی، مژگان غلام پور سعدی، مرجان غلام پور، مریم اسلامی مهدی آبادی، مهیار سفیدی میاندوآب، نبیل تهذیب، نسیم کاشانی نژاد، نوشین زنهاری، ورقا کاویانی و یکتا فهندژ سعدی در تاریخ ۱۴ مهرماه امسال در شعبه ۱ دادگاه انقلاب شیراز به ریاست قاضی سیدمحمود ساداتی برگزار خواهد شد.

اتهامات مطروحه علیه این شهروندان “تبلیغ علیه نظام و به نفع گروه های معاند نظام، اداره کردن گروه های معاند نظام، عضویت در گروه های مذکور و فعالیت تبلیغی و همکاری با دول متخاصم و ارتباط با دول متخاصم جمهوری اسلامی و استکبار جهانی از طریق پیاده کردن برنامه‌های آنان در قالب تشکیلات بهاییت در ایران” عنوان شده است.

نخستین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این شهروندان پیشتر در تاریخ ۲۶ خرداد ۹۹ در شعبه ۱ دادگاه انقلاب شیراز به ریاست قاضی سیدمحمود ساداتی برگزار شد. در جریان این جلسه وکلای متهمان ایراداتی را در پرونده به قاضی گوشزد کردند. نهایتا قاضی گفته بود پرونده باید برای بررسی بیشتر مجددا به دادسرا برگردد.

مرجان و مژگان غلامپور، فربد و فرزاد شادمان و پریسا روحی زادگان، شمیم اخلاقی و همسرش صهبا فرحبخش، صهبا مصلحی و همسرش عهدیه عنایتی، مهیار سفیدی و همسرش شادی اقدم و ورقا کاویانی، سروش ایقانی و مریم اسلامی، بهاره نوروزی در سال ۹۵ توسط نیروهای امنیتی در شیراز بازداشت و مدتی بعد با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شدند.

در تاریخ ۱۹ خرداد امسال بانی دوگال، نماینده ارشد جامعه جهانی بهایی در سازمان ملل با انتشار بیانیه‌ای نسبت به افزایش فشار بر پیروان این آیین در ایران ابراز نگرانی کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است: “در بحبوحه شیوع روزافزون بیماری همه‌گیر، مقامات ایرانی بر اذیت و آزار بهائیان افزوده‌اند و در هفته‌های اخیر حداقل ٧١ نفر را در اطراف کشور هدف قرار داده‌اند. چندین گزارش از تهدیدهای جدید به «ریشه‌کن» نمودن جامعه در شیراز، در کنار شمار بی‌سابقه‌ای از احکام جدید زندان، تجدید حبس افراد و کمپین نفرت‌پراکنی در رسانه‌ها موجب نگرانی برای این اقلیت مذهبی کشور که مدت‌ها مورد اذیت و آزار بوده گردیده است. در جلسه دادگاه گروهی از بهائیان در شیراز، یک مقام قضایی تهدید کرد که بهائیان شهر را «ریشه‌کن» خواهد نمود. دادگاه، این بهائیان را به یک تا ١٣ سال زندان محکوم کرد. در هفته‌های اخیر، ۴٠ بهائی در شیراز که پرونده‌هایشان ماه‌ها معلق مانده بود به دادگاه احضار شده‌اند. این تعداد احضار بهاییان به دادگاه در یک شهر در سال‌های اخیر بی‌سابقه بوده است”

شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

دادگاه تجدید نظر بوشهر، حکم جدایی فرزندخوانده ۲ ساله زوج مسیحی را صادر کرد

 روز چهارشنبه ۲ مهر، با رای دادگاه تجدید نظر استان بوشهر، حکم جدایی فرزند خوانده ۲ ساله مریم فلاحی و سام خسروی زوج مسیحی که از ده هفتگی سرپرستی اش را برعهده داشتند، صادر شد. در حکم صادره آمده است، به دلیل مسلمان زاده بودن این کودک، خانواده مسیحی نمی‌تواند سرپرستی وی را برعهده داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ماده ۱۸، روز چهارشنبه ۲ مهر ۹۹، دادگاه تجدید نظر استان بوشهر حکم جدایی فرزندخوانده ۲ ساله مریم فلاحی و سام خسروی زوج مسیحی را که از ده هفتگی سرپرستی‌اش را برعهده داشتند، را صادر کرد.

بر اساس این گزارش، در حکم صادره آمده است، به دلیل مسلمان زاده بودن این کودک، خانواده مسیحی نمی‌تواند سرپرستی وی را برعهده داشته باشد.



این حکم در حالی تایید شده است که پیشتر در ۲۹ تیرماه قاضی دادگاه خانواده بوشهر با صدور حکمی اذعان کرد که «رابطه عاطفی شدیدی» بین کودک و زوج مسیحی، مریم فلاحی و سام خسروی، وجود دارد و با بازگشت این کودک بیمار به پرورشگاه، «آینده نامعلومی» در انتظار وی است و احتمال اینکه خانواده دیگری لیدیا را به دلیل بیماری اش به فرزندی به پذیرد، «صفر است».

در این گزارش آمده است، این کودک دو ساله از بیماری قلبی و گوارشی رنج می‌برد و بهزیستی نیز زوج مسیحی را از بیماری لیدیا با خبر نکرده بود. با این حال آنها بدون هیچ گونه اعتراضی تمام تلاش خود را جهت بهبود وضعیت کودک انجام می‌دهند. ناظر بهزیستی و پزشکی قانونی نیز تأیید کرده‌اند که در طول مدت سرپرستی، مریم فلاحی که سال‌ها در بیمارستان قلب بوشهر پرستار بوده و شوهرش، بهترین مراقبت‌ها را از این کودک انجام داده‌اند.

از سوی دیگر وکیل پرونده نیز اعلام کرد: “حکم قاضی برای جدایی لیدیا از زوج مسیحی، کاملاً برخلاف فتوای مکارم شیرازی و یوسف صانعی، دو مرجع تقلید شیعیان، است. ناصر مکارم شیرازی در پاسخ به توضیح و پرسش وکیل پرونده، فتوا داده بود که به دلیل «ضرورت»، کودک می‌تواند در این خانواده بماند. صانعی نیز فتوا داده که «سرپرستی وی به زوجین اشکال شرعی ندارد و غیر مسلمان بودن آنها مانع نیست و انتخاب دین با کودک پس از بلوغ است. همچنین صدور این حکم نه تنها تضاد با قوانین بین‌المللی بلکه با قوانین ایران نیز است.”

این وکیل دادگستری افزود: “در ماده ۳ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بد سرپرست ذکر شده کلیه اتباع ایرانی مقیم ایران می‌توانند کودکان را به سرپرستی بپذیرند و تخصیصی در ارتباط با مذهب ذکر نشده است، مطابق قانون اساسی موکلین اتباع ایرانی و مقیم ایران هستند و مذهب مسیحیت در نظام جمهوری اسلامی ایران به رسمیت شناخته شده است که طبق بند ط ماده ۶ واگذاری طفل به مذاهب پذیرفته شده در قانون اساسی مجاز است و لذا طبق این قانون مانعی جهت سرپرستی فرزند توسط موکلین وجود ندارد.”

مریم فلاحی و سام خسروی، از جمله هفت نوکیش مسیحی هستند که در روز ۱۰ تیر ۹۸، توسط مأموران امنیتی بوشهر بازداشت و در دادگاه انقلاب بوشهر محاکمه شدند.

بر اساس حکم دادگاه انقلاب، سام خسروی، به یک سال حبس تعزیری و دو سال ممنوعیت اقامت در بوشهر و مریم فلاحی به ۸۰ میلیون ریال جزای نقدی و انفصال دائم از خدمات دولتی محکوم شدند.

Sunday, September 6, 2020

بیش از پانصد فعال صنفی و مدنی خواستار رسیدگی پزشکی و آزادی جعفر عظیم زاده شدند

 بیش از ۵۰۰ فعال صنفی، مدنی، خانواده‌های جان‌باختگان اعتراضات و خانواده زندانیان در ایران با نوشتن بیانیه‌ای مشترک با اشاره به انتقال ناگهانی جعفر عظیم زاده، فعال کارگری و دبیر هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران به زندان رجایی شهر  کرج به بهانه اعزام به بیمارستان و وضعیت جسمی رو به وخامت وی در اعتصاب غذا خواستار انتقال هر چه سریعتر جعفر عظیم زاده به بیمارستان جهت درمان و آزادی بی قید و شرط او شدند. آقای عظیم زاده که از تاریخ ۲۶ مرداد به دنبال انتقالش از زندان اوین به یکی از سلول‌های انفرادی بند امن زندان رجایی شهر کرج اعتصاب غذا کرد، از یک هفته پیش از خوردن قند نیز امتناع کرده و طی سه روز اخیر نیز حالت تهوع اجازه نمی‌دهد به اندازه‌ی کافی آب بنوشد و بدنش آب را پس می‌زند.


به نقل از اتحادیه آزاد کارگران ایران، بیش از ۵۰۰ فعال صنفی، مدنی، اعضای خانواده‌های زندانیان و خانواده جان‌باختگان اعتراضات در ایران با نوشتن بیانیه‌ای مشترک ضمن انتقاد از برخوردهای قهرآمیز و فشار بر فعالین کارگری، کودکان، زنان و دانشجویان و سایر فعالین مدنی، خواستار اعزام جعفر عظیم زاده به بیمارستان و آزادی وی شدند.

امضا کنندگان این نامه نوشته‌اند: “سالهاست کارگران و معلمان، بازنشستگان، پرستاران و اقشار دیگر جامعه را به جرم خواست پرداخت حداقل دستمزد و حقوق پایه‌ای‌شان دستگیر می‌کنند، شلاق می‌زنند و به زندان می‌اندازند”.

در این بخشی از این بیانه با اشاره به اعتصاب ۶۳ روزه این فعال کارگری در سال ۹۵ آمده است: “امروز جعفر عظیم زاده مجددا در زندان است. با وجود اخطارهای وی در بدو شیوع کرونا و خواست آزادی تمام زندانیان، نه تنها به هشدارها و خواست وی توجه نشد بلکه با مرخصی او مخالفت شد و برای وی پرونده و حکم جدید تشکیل و صادر نمودند”.

امضا کنندگان در پایان نوشته‌اند: “ما امضا کنندگان این نامه ضمن محکوم کردن بازداشت و زندان فعالین صنفی و اجتماعی و مدنی، خواستار انتقال هر چه سریعتر و بدون قید و شرط جعفر عظیم زاده به بیمارستان جهت درمان و آزادی وی می‌باشیم”.

در رابطه با جعفر عظیم زاده گفتنی است که روز یکشنبه ۱۹ مردادماه در پی وصول نتیجه آمایش رندوم (تصادفی) تست بیماری کرونا آقای عظیم زاده به همراه ۱۱ زندانی محبوس در زندان اوین مثبت اعلام شده بود و روز یکشنبه ۲۶ مرداد، دکتر بهداری زندان وضعیت جسمانی جعفر عظیم زاده را اورژانسی تشخیص داد و دستور اعزام فوری او را به به بیمارستان صادر کرد؛ امری که نهایتا محقق نشد و آقای عظیم زاده به جای رسیدگی مناسب پزشکی به زندان رجایی شهر منتقل شد.

گفته می‌شود در بدو ورود آقای عظیم زاده به زندان رجایی شهر از وی تست کرونا گرفته‌اند و نهایتا به ایشان گفته‌اند جواب تستشان منفی بوده است.

این فعال کارگری از تاریخ ۲۶ مرداد به دنبال انتقالش از زندان اوین به یکی از سلول‌های انفرادی بند امن زندان رجایی شهر کرج دست به اعتصاب غذا زده و از یک هفته پیش از خوردن قند نیز امتناع کرده است.

وی علت این اقدام خود را “فریب و انتقال به انفرادی زندان رجایی شهر کرج به جای بیمارستان، عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مقابله با بیماری کرونا، نشر اخبار دروغ مبنی بر عدم بیماری کرونا در زندان اوین از طریق اخبار «۲۰:۳۰»، بی‌خبری خانواده، آزار و شکنجه روحی آنان و سرگردانی خانواده در بیمارستان‌های شهر تهران” عنوان کرد.»

جعفر عظیم زاده، پیشتر در حالی که دوران محکومیت ۶ ساله خود را در زندان اوین سپری می‌کرد، در تاریخ ۱۲ مردادماه امسال در پرونده‌ای دیگر توسط دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ۱۳ ماه حبس تعزیری دیگر محکوم شد.

شناسایی و احضار متهم به حیوان آزاری در گلستان

 رئیس پلیس آگاهی استان گلستان از بازداشت یک فرد که متهم است یک قلاده سگ را به خودرو بسته و در سطح شهر چرخانده، خبر داد. متهم به حیوان آزاری پس از احضار به پلیس آگاهی مدعی شد که سگ مورد اشاره پیش از اقدام وی تلف شده بود. با اینحال در صورت صحت ادعای متهم، شیوه حمل و جابجایی این سگ دور از وجه انسانی بوده و واکنش های متعدد دوست‌داران و فعالان حوزه حقوق حیوانات را در پی داشته است.

 به نقل از فارس، رئیس پلیس آگاهی گلستان از شناسایی و احضار راننده وانت حیوان‌آزار در این استان خبر داد.

مجتبی مروتی در خصوص شناسایی فردی که جسد یک قلاده سگ را با یک دستگاه وانت در خیابان‌های گرگان می‌چرخانده گفت: “پس از انتشار این فیلم پیگیری‌های پلیس آگاهی برای شناسایی این فرد متخلف آغاز شد. سپس با اقدامات تحقیقاتی و اطلاعاتی صاحب این خودرو شناسایی و به پلیس آگاهی فراخوانده شد”.

رئیس پلیس آگاهی گلستان افزود: “این فرد در اظهاراتش مدعی شد این قلاده سگ، به عنوان سگ نگهبان در مزرعه بوده و امروز پس از مراجعه به مزرعه مشاهده کرد که این حیوان مرده است. این فرد تاکید کرده که با توجه به شرایط لاشه حیوان و به منظور انتقال به محیط دور از شهر و منطقه مسکونی آن را به خودرو بسته و در نقطه‌ای دور از شهر دفن کرده است”.

گفتنی است، انتشار این فیلم در فضای مجازی واکنش‌های مختلفی را در پی داشته است.

بازداشت یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در نقده

 روز دوشنبه ۱۰ شهریورماه، بایزید قادری چوپان، شهروند ساکن شهرستان نقده، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. بازداشت این شهروند بدون ارایه حکم قضایی و همراه با تفتیش منزل، صورت گرفته است.


به نقل از کردپا، روز دوشنبه ۱۰ شهریورماه، یک شهروند در شهرستان نقده توسط ماموران امنیتی بازداشت شد. 

بر اساس این گزارش هویت وی “بایزید قادری چوپان” اهل روستای “سنجله” از توابع بخش لاجان شهرستان پیرانشهر، عنوان شده است.

بازداشت این شهروند بدون ارائه حکم قضایی صورت گرفته است و نیروهای امنیتی منزل شخصی وی را نیز مورد به تفتیش قرار داده‌اند.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: “این شهروند طی مدت بازداشت تنها یکبار با خانواده‌اش تماس تلفنی داشته و نیروهای امنیتی وی را مجبور کردند که به زبان فارسی با خانواده‌اش صحبت کند.

تا لحظه انتشار این گزارش، از دلایل بازداشت و محل نگهداری وی اطلاعی در دست نیست.

Saturday, September 5, 2020

به هدف قطع ارتباط؛ انتقال برادران افکاری به بندهای دربسته زندان عادل آباد شیراز

 در آستانه پخش احتمالی برنامه ای تلویزیونی، نوید افکار، کشتی گیر ۲۷ ساله و زندانی سیاسی محکوم به اعدام شب پنج‌شنبه ۱۳ شهریور به بند امنیتی “عبرت” زندان عادل آباد شیراز منتقل شده است. به نظر می‌رسد این انتقال به هدف قطع ارتباط او با دنیای بیرون در واکنش به موج گسترده حمایت‌های مردمی که برای لغو حکم اعدام او به راه افتاده است صورت گرفته باشد. وحید و حبیب افکاری دو برادر وی نیز امروز شنبه ۱۵ شهریور به بند ارشاد این زندان که دارای کمترین ارتباط با دنیای بیرون است منتقل شده‌اند. خانواده افکاری تاکنون اجازه ملاقات با فرزندان خود را نداشته و ارتباط تلفنی آنها با فرزندانشان نیز قطع شده است. گفته می‌شود در جریان انتقال حبیب افکاری از بند سیاسی، در پی مقاومت همبندی‌های وی گارد ویژه زندان به داخل بند رفته و تعدادی از زندانیان سیاسی را مورد ضرب و شتم قرار داده‌اند.

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شب پنج‌شنبه ۱۳ شهریورماه ۱۳۹۹، نوید افکاری زندانی سیاسی محکوم به اعدام به بند عبرت زندان عادل آباد شیراز منتقل شده است.

بند عبرت و یا بند دربسته توسط نیروهای امنیتی اداره می‌شود و برای زندانیان محلی مخوف است. عمدتا زندانیان سیاسی به صورت تنبیهی به آنجا منتقل می‌شوند. زندانیان در این بند از حق تماس و ملاقات با خانواده خود محروم هستند و حق خروج از بند را نیز ندارند. این زندانیان به هواخوری دسترسی مداوم و آسان ندارند و ممکن است هر چند هفته یکبار اجازه استفاده از هواخوری را داشته باشند. تعداد افرادی که در این بند نگهداری می‌شوند متغیر است و گاهی به حدود صد نفر می‌رسد.

وحید و حبیب افکاری نیز امروز شنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۹، از بندهای ۱۱ و سیاسی به بند ارشاد این زندان منتقل شده‌اند. خانواده افکاری تاکنون اجازه ملاقات با فرزندان خود را نداشته ارتباط تلفنی آنها با فرزندانشان نیز قطع شده است.

زندانیان در بند ارشاد به پتو و تخت دسترسی ندارند و تنها یک موکت قدیمی و کثیف به عنوان کفپوش استفاده شده است. در بدو ورود موهای زندانیان تراشیده می‌شود. این بند فاقد سیستم سرمایشی و گرمایشی است. زندانیان محبوس در این بند از دسترسی کافی به حمام، آب آشامیدنی، تلفن و فروشگاه زندان محروم هستند و افراد ناچار به نوشیدن آب از شیر دستشویی و یا توالت هستند. زندانیان متهم به جرائم خطرناک و یا زندانیانی که مرتکب تخلف در زندان می‌شوند به صورت تنبیهی به این بند تبعید خواهند شد.

یک منبع مطلع از شرایط این شهروندان در این خصوص گفت: «زمان انتقال حبیب افکاری از بند سیاسی به بند ارشاد، مسئولان در پاسخ به سوال همبندی‌های او درباره علت و مقصد انتقال پاسخی ندادند و به همین دلیل زندانیان در برابر انتقالش به خارج از بند مقاومت کردند. نهایتا نیروهای گارد ویژه زندان وارد بند شدند و تعدادی از زندانیان مورد ضرب و شتم قرار گرفتند و حبیب را از بند خارج کردند. وحید نیز از بند ۱۱ به بند ارشاد منتقل شده است. به هیچ یک از آنان در زمان انتقال گفته نشده بود که به چه دلیل و به کجا منتقل می‌شوند. حتی مسئولین زندان تلفن‌های بند سیاسی را امروز مجددا قطع کرده‌اند.»

طی هفته‌های اخیر پس از رسانه‌ای شدن خبر صدور احکام اعدام، حبس و شلاق این شهروندان و طوفان توئیتری در پی آن شماری از چهره‌های شناخته شده ورزشی، هنری، سیاسی، فعالان مدنی و… به آن واکنش نشان داده و خواستار توقف حکم اعدام آقای افکاری شدند.

از سوی دیگر سن یونسی، یکی از وکلای پرونده برادران افکاری در گفتگو با رسانه‌ها گفته است: «خانواده افکاری اعلام کردند که روز پنجشنبه، نوید را از بند عمومی زندان منتقل کرده‌اند و آنها هیچ اطلاعی از محل نگهداری او ندارند.»

یوسف سلامی، خبرنگار تلویزیون دولتی ایران امروز شنبه ۱۵ شهریورماه در حساب شخصی خود در توییتر از پخش گزارشی در خصوص نوید افکاری در بخش خبری ۲۰:۳۰ خبر داده است. برخی منابع مطلع از پرونده این شهروندان در این خصوص گفته‌اند نشانه‌هایی وجود دارد که تلویزیون دولتی ایران در واکنش به موج حمایت‌ها از نجات نوید افکاری از اعدام قصد پخش برنامه‌ای علیه او را دارد.

نوید و وحید افکاری در تاریخ ۲۶ شهریورماه ۱۳۹۷ و حبیب افکاری در تاریخ ۲۲ آذر ۱۳۹۷ در رابطه با اعتراضات سراسری مرداد ۹۷ بازداشت شدند. این افراد در جریان بازجویی‌ها برای اخذ اعتراف بارها مورد ضرب و شتم و شکنجه قرار گرفته‌اند.

این شهروندان توسط دادگاه انقلاب و دادگاه کیفری شیراز مورد محاکمه قرار گرفتند و نوید افکاری به ۲ بار اعدام، ۶ سال و ۶ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق، وحید افکاری به ۵۴ سال و ۶ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق، حبیب افکاری به ۲۷ سال و ۳ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده‌اند. از میان این احکام یکی از احکام اعدام نوید افکاری به تازگی در دیوان عالی کشور نیز تایید شده است. پرونده‌ی این افراد از بابت چند اتهام دیگر نیز در دادگاه انقلاب کماکان در دست بررسی است.

نوید (فرشید) افکاری سنگری، فرزند حسین، متولد ۱۳۷۲، مجرد، شغل گچکار و کشتی گیر (دارای چند مدال قهرمانی کشوری). وحید افکاری سنگری، فرزند حسین، متولد ۱۳۶۴، مجرد، گچکار. حبیب افکاری سنگری، فرزند حسین، متولد ۱۳۷۰، متاهل، شغل جوشکار و سعید دشتکی، ۲۲ ساله اهل شیراز هستند.

در خصوص اعتراضات مردادماه لازم به توضیح است، اعتراضات ۱۳۹۷ ایران مجموعه تظاهراتی اطلاق می شود که از سه‌شنبه ۹ مرداد ۹۷ در بحبوحهٔ افزایش قیمت طلا و نیز رشد شتابان قیمت سکه و کاهش شدید ارزش ریال در برابر دلار شروع شد و از منطقه شاهپور جدید اصفهان و کرج به نقاط دیگری گسترش یافت. تظاهرات به سرعت فراگیر شد و از اصفهان و مناطق مختلف کرج به شیراز، رشت، تهران، قزوین، زنجان، ساری و در روز سوم به مشهد،نیشابور؛کرمانشاه، همدان و قرچک نیز گسترش پیدا کرد و در روز چهارم اهواز و ارومیه و قم و تنکابن به تظاهرات پیوستند، این اعتراضات برای هفت روز ادامه یافت و دهها شهر و استان را در برگرفت.

این اعتراضات وسیعترین اعتراضات پس از تظاهرات دی ۱۳۹۶ و تا پیش از اعتراضات سراسری ۱۳۹۸ در جمهوری اسلامی ایران بود. در این اعتراضات چند معترض جان باختند و تعداد پرشماری نیز زخمی یا بازداشت شدند.


بازداشت یک شهروند تحت عنوان “عامل تبلیغی رسانه‌ای منتسب به یک گروه مخالف نظام” در اردبیل

رئیس کل دادگستری استان اردبیل از بازداشت یک شهروند تحت عنوان عامل تبلیغی رسانه‌ای گروه منتسب به جمشید شارمهد توسط ماموران اداره اطلاعات در این استان خبر داد. ماه گذشته وزارت اطلاعات ایران با صدور اطلاعیه ای از بازداشت “جمشید شارمهد” خبر داد.


به نقل از رکنا، رئیس کل دادگستری استان اردبیل از بازداشت یک شهروند در این استان تحت عنوان عامل تبلیغی رسانه ای منتسب به گروه تندر خبر داد.

ناصر عتباتی در این خصوص گفت: “بر اساس گزارش اداره کل اطلاعات استان اردبیل، عامل فعال تبلیغی و رسانه‌ای مرتبط با گروهک تندر که سرکرده آن جمشید شارمهد نیز چندی قبل بازداشت شده بود، در این استان شناسایی و دستگیر شد”.

در این گزارش به هویت و محل نگهداری شهروند بازداشت شده اشاره‌ای نشده است.

در تاریخ ۱۱ مردادماه، وزارت اطلاعات ایران با صدور اطلاعیه ای از بازداشت یک شهروند به نام “جمشید شارمهد” خبر داد. آقای شارمهد که به نظر می رسد دارای تابعیت مضاعف آمریکا است پس از ناپدید شدن “فرود فولادوند” بنیانگذار “انجمن پادشاهی” در سال ۸۵ در کشور ترکیه، مدعی رهبری یکی از شاخه های این تشکل شده بود. هر چند رزیتا منطقی، سخنگوی وقت این انجمن همواره این ادعا را رد می کرد. 

Wednesday, September 2, 2020

اعتصاب غذای بهنام موسیوند در پی انتقال به زندان رجایی شهر کرج

 بهنام موسیوند، فعال مدنی زندانی که پیش از این در زندان اوین در حال تحمل حبس بود، به دنبال انتقالش به زندان رجایی شهر کرج دست به اعتصاب غذا ‌زده است. بهنام موسیوند روز شنبه ۸ شهریورماه به دلیل بروز علائم ابتلا به بیماری کرونا به بهداری زندان منتقل شد و ماموران زندان اوین صبح روز دوشنبه وسایل وی را از بند ۸ این زندان خارج کرده و با خود بردند. این اقدام در کنار عدم تماس آقای موسیوند با خانواده خود و بی‌اطلاعی آنها از وضعیت سلامت وی موجب افزایش نگرانی آنان شده بود. گفته می‌شود در بدو ورود آقای موسیوند به زندان رجایی شهر از وی تست کرونا گرفته شده و به وی گفته‌اند ظرف روزهای آینده جواب آن مشخص خواهد شد.

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، بهنام موسیوند، فعال مدنی زندانی که پیش از این در زندان اوین در حال تحمل حبس بود به زندان رجایی شهر کرج منتقل شده است.

آقای موسیوند هم‌اکنون در یکی از سلول‌های انفرادی بند امن زندان رجایی شهر کرج بسر می‌برد و از زمان انتقال خود به این بند اعتصاب غذا کرده است. گفته می‌شود در بدو ورود آقای موسیوند به زندان رجایی شهر از وی تست کرونا (بزاق و مخاط بینی) گرفته شده و به وی گفته‌اند ظرف روزهای آینده جواب آن مشخص خواهد شد.

بهنام موسیوند روز شنبه ۸ شهریورماه به دلیل بروز علائم ابتلا به بیماری کرونا ازجمله  تب و لرز شدید و از دست دادن حس بویایی و چشایی به بهداری زندان اوین منتقل شد. ماموران زندان اوین صبح روز دوشنبه وسایل وی را از بند ۸ این زندان خارج کرده و با خود بردند. این اقدام در کنار عدم تماس آقای موسیوند با خانواده خود و بی‌اطلاعی آنها از وضعیت سلامت وی موجب افزایش نگرانی آنان شده بود.

پیشتر در تاریخ ۲۶ مرداد امسال نیز جعفر عظیم زاده، فعال کارگری زندانی در پی ابتلا به ویروس کرونا در زندان اوین و تشخیص دکتر بهداری زندان مبنی بر اورژانسی بودن وضعیت وی به بهانه انتقال به بیمارستان از زندان اوین به یکی از سلول‌های انفرادی بند امن رجایی شهر کرج منتقل شد. آقای عظیم زاده نیز از زمان انتقال خود به این بند در اعتصاب غذا است. گفته می‌شود در بدو ورود آقای عظیم زاده به زندان رجایی شهر از وی تست کرونا (بزاق و مخاط بینی) گرفته‌اند و به ایشان گفته‌اند جواب تست کرونایشان منفی بوده است.

روز یکشنبه ۱۹ مردادماه در پی وصول نتیجه آمایش رندوم (تصادفی) از هفده زندانی در اندرزگاه ۸ زندان اوین مشخص شد دوازده تن از زندانیان به ویروس کرونا آلوده شده‌اند. در تاریخ ۲۰ مردادماه نیز ۲۷ تن از زندانیان سیاسی در این بند از جمله بهنام موسیوند با تحصن و بست نشینی در حیاط این زندان خواستار رسیدگی فوری به شرایط پیش آمده در این اندرزگاه شدند. مسئولین زندان پس از انتقال زندانیان به بهداری زندان اوین برای اطمینان بیشتر دوباره از آنان تست کرونا (تست گلو) گرفتند و روز سه‌شنبه ۲۱ مرداد جواب تست‌های گرفته شده مشخص کرد تست ۸ نفر از ۱۲ نفر مجددا مثبت بوده است.

بهنام موسیوند شهریورماه ۹۸ توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور” به ۵ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به یک سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم در مرحله تجدیدنظر توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد. با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور” برای وی قابل اجرا است. آقای موسیوند نهایتا در تاریخ ۲۵ خردادماه پس از حضور در واحد اجرای احکام دادسرای اوین بازداشت و جهت تحمل دوره محکومیت خود به زندان منتقل شد.

بهنام موسیوند پیش از این نیز سابقه بازداشت و محکومیت دارد.

بحران کرونا؛ عدم رسیدگی پزشکی به حامد قره اوغلانی در زندان ارومیه

 حامد قره اوغلانی، متهم سیاسی محبوس در زندان ارومیه با وجود بروز علائم ابتلا به بیماری کرونا از رسیدگی پزشکی محروم است. آقای قره اوغلانی که از تاریخ ۷ تیرماه امسال به صورت بلاتکلیف در زندان بسر می‌برد، مبتلا به بیماری صرع است و در صورت ابتلا به بیماری کرونا این امر می‌تواند منجر به بروز تشنج در وی شود.

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حامد قره اوغلانی، متهم سیاسی محبوس در زندان ارومیه با وجود بروز علائم ابتلا به بیماری کرونا از رسیدگی پزشکی محروم است.

یک منبع مطلع از شرایط آقای قره اوغلانی در این خصوص گفت: “حامد قره اوغلانی از چند روز پیش با علائم کرونا مواجه شد و به شدت سرفه می‌کرد. او چند روز قبل جهت معاینه به بهداری زندان منتقل شد و پزشک در یک معاینه سرپایی تنها برای او چند دارو تجویز کرد و آقای قره اوغلانی بدون رعایت قرنطینه مجددا به بند بازگردانده شد. وی متاسفانه تاکنون حتی موفق به گرفتن داروهای خود هم نشده است”.

آقای قره اوغلانی مبتلا به بیماری صرع است و در صورت ابتلا به بیماری کرونا این امر می‌تواند منجر به بروز تشنج در وی شود.

حامد قره اوغلانی پیشتر در تاریخ ۷ تیرماه توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و به بازداشتگاه این نهاد امنیتی در ارومیه منتقل شد. وی نهایتا در تاریخ ۲۶ تیرماه با پایان مراحل بازجویی به زندان ارومیه منتقل شد و از آن زمان تاکنون به صورت بلاتکلیف در خوابگاه ۳ زندان ارومیه بسر می‌برد.

آقای قره اوغلانی که تا پیش از بازداشت به نصب دوربین های مداربسته اشتغال داشت، در سال ۹۵ به دلایل مالی از کارشناسی ارشد رشته معماری کامپیوتر دانشگاه شهید بهشتی انصراف داد و امسال سعی داشت که در آزمون کارشناسی ارشد مجددا شرکت کند. او پس از انصراف از دانشگاه مدتی نیز برای کار به کشور ترکیه رفت.

خانواده قره اوغلانی از جمله خانواده‌های جان باختگان جنگ ۸ ساله ایران و عراق هستند.

حجت مختارزاده پس از حضور در دادگاه بازداشت و به زندان تبریز منتقل شد

 حجت مختارزاده، فعال ترک (آذربایجانی) و یکی از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری آبان ۹۸ روز دوشنبه ۱۰ شهریور پس از حضور در دادگاه انقلاب تبریز بازداشت و به زندان این شهر منتقل شد.


ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۱۰ شهریورماه ۱۳۹۹، حجت مختارزاده، فعال ترک (آذربایجانی) و یکی از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری آبان ۹۸ پس از حضور در دادگاه انقلاب تبریز بازداشت و به زندان این شهر منتقل شد.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات آقای مختارزاده پیشتر با اتهام اخلال در نظم عمومی در دادگاه عمومی شهرستان تبریز برگزار شد. با این وجود حکمی برای او صادر نشد اما مجددا چند روز بعد به “نشر اکاذیب و عضویت در گروه غیرقانونی گاماج” متهم شده و برای روز دوشنبه ۱۰ شهریور به دادگاه انقلاب تبریز فراخوانده شد.

وی نهایتا روز دوشنبه ۱۰ شهریورماه پس از حضور در جلسه دادگاه به دلایل نامعلومی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان تبریز منتقل شد.

آقای مختار زاده در تاریخ ۲۶ آبان ۹۸ در جریان اعتراضات سراسری آبان ۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات تبریز منتقل شد. وی پس از ۱۴ روز به زندان این شهر منتقل شد و در تاریخ ۲۵ آذر با تودیع قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.

حجت مختارزاده پیشتر نیز سابقه بازداشت به دلیل فعالیت‌های مدنی را داشته است. وی در سال ۹۰ در تجمعی اعتراضی نسبت به خشک شدن دریاچه ارومیه بازداشت و پس از ۹۰ روز از زندان تبریز آزاد شد.

اعتراضات سراسری آبان ماه ۹۸

اعتراضات آبان ماه، به مجموعه اعتراضات سراسری گفته می شود که از روز جمعه ۲۴ آبان ماه ۹۸ با اعلام افزایش بی سابقه قیمت بنزین در ده‌ها شهر ایران با حضور بی سابقه معترضین در خیابان‌ها آغاز شد و برای چند روز ادامه یافت. محمد جواد کولیوند، نماینده مردم کرج در مجلس گفت این اعتراضات در ۷۱۹ نقطه از کشور رخ داد. سید حسین نقوی حسینی سخنگوی وقت کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز، آمار بازداشتی های اعتراضات اخیر را حدود ۷ هزار نفر اعلام کرد. بر اساس گزارشات نهادهای مدافع حقوق بشر صدها تن نیز در پی این اعتراضات خونین جان باختند.

گزارشی از آخرین وضعیت سجاد شکری، فعال کارگری در زندان اوین

 سجاد شکری، فعال کارگری توسط شعبه ۲ دادسرای اوین از بابت سه عنوان اتهامی مورد تفهیم قرار گرفت. وی روز پنج‌شنبه ۱۶ مرداد توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و روز چهارشنبه ۲۲ مرداد از بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲-الف زندان اوین به بند عمومی این زندان منتقل شد. این فعال کارگری علیرغم تعیین وثیقه کماکان در زندان بسر می‌برد.

 به نقل از اتحادیه آزاد کارگران ایران، طی روزهای اخیر سجاد شکری، فعال کارگری توسط شعبه ۲ دادسرای اوین مورد تفهیم اتهام قرار گرفت.

بر اساس این گزارش، اتهامات مطروحه علیه سجاد شکری “اجتماع و تبانی اقدام علیه امنیت ملی”، ” نشر اکاذیب” و “تبلیغ علیه نظام” عنوان شده است.

بر اساس این گزارش اتهامات انتسابی علیه این فعال کارگری به علت شرکت در تجمع اعتراضی روز جهانی کارگر که در سال ۹۸ مقابل مجلس برگزار شده بود، مطرح شده است.

گفته می‌شود پس از جلسه تفهیم اتهام، دادگاه برای آزادی موقت وی وثیقه‌ای به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان تعیین کرده است. با این حال این فعال کارگری کماکان در بند عمومی زندان اوین به سر می برد.

سجاد شکری، روز پنج‌شنبه ۱۶ مرداد ۹۹ توسط نیروهای امنیتی در حوالی میدان انقلاب تهران بازداشت و روز چهارشنبه ۲۲ مرداد از بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲-الف زندان اوین به بند عمومی زندان اوین منتقل شد.

Tuesday, September 1, 2020

کوروش باقری به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد

 کوروش باقری، زندانی سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد. در صورت تایید این حکم در مرحله تجدیدنظر، با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مجازات اشد یعنی ۲ سال حبس برای وی قابل اجرا است.

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، زندانی سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ توسط دادگاه انقلاب تهران به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد.

بر اساس این حکم که توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی صادر و حدود ۱۰ روز پیش به وکیل مدافع وی ابلاغ شده است، آقای باقری از بابت اتهامات توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شده است.

در صورت تایید این حکم در مرحله تجدیدنظر، با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مجازات اشد یعنی ۲ سال حبس از بابت اتهام توهین به رهبری برای وی قابل اجرا است.

نخستین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات آقای باقری در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ۹۹، دومین جلسه در تاریخ ۲۹ اردیبهشت ۹۹ و جلسه سوم دادگاه در اوایل مردادماه امسال در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی برگزار شد.

یک منبع مطلع در خصوص آخرین جلسه دادگاه آقای باقری گفت: “آقای باقری با پابند و دستبند به دادگاه منتقل شد. جلسه سوم دادگاه در غیاب قاضی صلواتی و به ریاست مستشار وی برگزار شد. کوروش باقری به ارتباط با دول متخاصم نیز متهم شده بود. دادگاه در خصوص این اتهام به بلند کردن پرچم اسرائیل در ضلع شرقی حرم عبدالعظیم استناد کرد اما هیچ عکس یا سند و مدرکی از این مساله نداشتند و به این ترتیب از این اتهام تبرئه شد. وکیل آقای باقری هم اکنون نیز درخواست تجدیدنظر کرده است”.

کوروش باقری در تاریخ ۳۰ دیماه ۹۸ توسط ماموران اطلاعات سپاه در شهر ری بازداشت و به بازداشتگاه این نهاد واقع در پادگانی در میدان قزوین منتقل شد. کوروش باقری پس از ۱۹ روز و اتمام مراحل بازجویی به زندان تهران بزرگ منتقل شد.

کوروش باقری متولد سال ۱۳۶۵ و دومین فرزند خانواده است. او یکی از سرپرستان خانواده خود بوده و به همین دلیل پس از بازداشت خانواده‌اش با مشکلات مالی مواجه شده‌اند. وی هم اکنون در تیپ ۵ بند ۲ سالن ۱ که در زندان با عنوان بند نوین شناخته می‌شود، بسر می‌برد.

بی‌خبری از حمزه درویش پس از انتقال از زندان لاکان رشت به مکانی نامعلوم

 حمزه درویش، زندانی سنی مذهب روز پنج‌شنبه ۶ شهریورماه از زندان لاکان رشت به مکان نامعلومی منتقل شد. گفته می‌شود ماموران در زمان انتقال آقای درویش دست‌ها، پاها و چشمان وی را بسته‌اند. از سوی دیگر آقای درویش طی روزهای اخیر تماسی با خانواده خود نداشته و این امر باعث نگرانی خانواده وی شده است.


ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز پنج‌شنبه ۶ شهریورماه ۱۳۹۹، حمزه درویش، زندانی سنی مذهب از زندان لاکان رشت به مکان نامعلومی منتقل شد.

یک منبع نزدیک به خانواده آقای درویش در خصوص آخرین وضعیت وی گفت: “حمزه درویش زمان از روز پنج‌شنبه با خانواده خود تماس نگرفته و روز یکشنبه ۹ شهریور یکی از همبندی‌های او با خانواده‌اش تماس گرفت و از انتقال وی به مکان نامعلومی خبر داد. بنا به گفته این فرد ماموران در زمان انتقال دست‌ها، پاها و چشمان حمزه را بسته بودند. اکنون خانواده آقای درویش نگران وضعیت وی هستند”.


آقای درویش از تاریخ ۳۰ تیرماه در اعتراض به عدم رعایت اصل تفکیک جرایم و با درخواست بازگشت به زندان رجایی شهر کرج دست به اعتصاب غذا زد و در تاریخ ۲۵ مرداد به اعتصاب خود پایان داد.

حمزه درویش، زندانی ۲۶ ساله اهل تالش مدعی است در سال ۹۳ نیروهای یک گروه بنیادگرای مستقر در سوریه با فریب، او را به ترکیه کشانده و سپس به سوریه منتقل کرده‌اند. مدتی را در زندان داعش بوده و سپس با دریافت امان نامه‌ای از سفارت ایران در ترکیه به ایران فرار کرده و خود را به نیروهای امنیتی معرفی کرده است و حتی این شانس را داشته که با قید ضمانت آزاد باشد و به شغل پرورش بلدرچین مشغول شود.

حمزه درویش پس از یک سال آزادی با قرار وثیقه مجددا بازداشت و در دادگاهی پر ابهام به ۱۵ سال حبس محکوم شده است.

مراسم «شب عاشورا» جانباختگان اعتراضات ۹۸ بهبهان؛ انتقال علیرضا حبیبی فر به زندان همزمان با آزادی محمدحسین صفرپور

 علیرضا حبیبی فر، مداح ساکن بهبهان ساعتی قبل پس از صدور قرار بازداشت موقت از بازداشتگاه پلیس انتظامی شهرستان بهبهان به زندان منتقل شد. محمدحسین صفرپور، مسئول حسینه منطقه اسلام آباد سنگبری بهبهان که همراه با وی بازداشت شده بود نیز ساعتی پیش آزاد شد. این شهروندان که صبح امروز دوشنبه ۱۰ شهریور توسط نیروهای اداره اطلاعات در بهبهان بازداشت شدند، پیشتر در جریان مراسم «شب عاشورا» که شب شنبه ۸ شهریور امسال در بهبهان برگزار شد، همراه با تعداد دیگری از جوانان ساکن این شهر یاد فرزاد انصاری فر، مهرداد دشتی نیا و محمود دشتی نیا، دوستان هم‌محله‌ای خود و سه تن از جانباختگان اعتراضات آبان ۹۸ را گرامی داشتند.

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، علیرضا حبیبی فر، مداح ساکن بهبهان ساعتی قبل پس از صدور قرار بازداشت موقت از بازداشتگاه پلیس انتظامی شهرستان بهبهان به زندان بهبهان منتقل شد.

علیرضا حبیبی فر صبح روز دوشنبه ۱۰ شهریورماه همراه با محمدحسین صفرپور مسئول حسینه منطقه اسلام آباد سنگبری بهبهان توسط نیروهای وزارت اطلاعات در این شهر بازداشت و به بازداشتگاه پلیس انتظامی شهرستان بهبهان منتقل شدند که از این میان محمدحسین صفرپور ساعتی پیش آزاد شد.

بازداشت این شهروندان به دلیل برگزاری مراسم «شب عاشورا» که شب شنبه ۸ شهریور ۹۹ در منطقه اسلام آباد سنگبری بهبهان برگزار شد، صورت گرفت. در جریان این مراسم جمعی از جوانان ساکن شهرستان بهبهان یاد دوستان هم‌محله‌ای خود فرزاد انصاری فر، مهرداد دشتی نیا و محمود دشتی نیا، سه تن از جانباختگان اعتراضات آبان ۹۸ را گرامی داشتند.

یک منبع مطلع پیشتر در خصوص بازداشت این شهروندان گفت: “نام بردن از افرادی که در طول سال در شهر بهبهان به دلایل مختلف جان خود را از دست می‌دهند در جریان مراسمات مذهبی یک رسم محلی و معمول است اما این افراد امروز پس از احضار به این نهاد امنیتی توسط نیروهای اداره اطلاعات بازداشت شدند.

علیرضا حبیبی فر، متاهل، حدودا ۳۵ ساله، مداح و شهروند ساکن بهبهان است.

محمدحسین صفرپور، متاهل و مسئول حسینه اسلام آباد سنگبری بهبهان است.

در جریان اعتراضات آبان ۹۸ در میدان بانک ملی بهبهان تعدادی از شهروندان ساکن این ازجمله مهرداد دشتی نیا، محمود دشتی نیا، فرزاد انصاری فر، محمدحسین قنواتی، احسان عبدالله نژاد و محمد حشم دار با شلیک گلوله نیروهای امنیتی جان خود را از دست دادند.

تیرماه امسال نیز در پی فراخوان‌هایی برای حضور مردم در تجمعات اعتراضی در تاریخ ۲۶ تیرماه چند شهر کشور شاهد حضور سنگین نیروهای نظامی و امنیتی بودند. بهبهان ازجمله شهرهایی بود که معترضان به خیابان آمدند و به دنبال آن حدود ۴۰ شهروند توسط نهادهای امنیتی بازداشت و مدتی بعد با تودیع قرار به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شدند.