Monday, November 23, 2020

دادگاه تجدیدنظر؛ علی احمدی، شهروند بهایی به ۱ سال زندان محکوم شد

 شعبه ۲۸ دادگاه تجدیدنظر استان مازندران، علی احمدی، شهروند بهائی ساکن شهرستان قائم‌شهر را به ۱ سال حبس تعزیری محکوم کرد. آقای احمدی پیشتر توسط دادگاه انقلاب قائم‌شهر به ۱۱ سال حبس تعزیری محکوم شد و این حکم در مرحله تجدیدنظر عینا تایید شد. نهایتا دیوان عالی کشور با پذیرفتن درخواست اعاده دادرسی، پرونده این شهروند بهایی را به شعبه ۲۸ دادگاه تجدیدنظر استان به عنوان شعبه هم عرض ارسال کرد.

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دادگاه تجدیدنظر استان مازندران، علی احمدی، شهروند بهائی ساکن شهرستان قائم‌شهر را به ۱ سال حبس تعزیری محکوم کرد.


پیشتر دیوان عالی کشور با پذیرفتن درخواست اعاده دادرسی، جکم ۱۱ سال حبس علی احمدی را نقض و پرونده این شهروند بهایی را به شعبه ۲۸ دادگاه تجدیدنظر استان مازندران به عنوان شعبه هم عرض ارسال کرد. بر اساس این حکم که توسط این شعبه صادر و طی روزهای اخیر به وی ابلاغ شده است، آقای احمدی از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده است.

آقای احمدی همچنین از اتهام اداره تشکیلات بهایی تبرئه شده است.

علی احمدی در تاریخ ۲۹ آبان‌ماه ۹۷ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به سلول‌های انفرادی بازداشتگاه کچویی شهر ساری منتقل شد. وی در تاریخ ۱۲ دی‌ماه ۹۷ پس از ۴۳ روز بازداشت با تودیع قرار وثیقه ۱۵۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شد.

آقای احمدی در مرحله بدوی توسط دادگاه انقلاب قائم‌شهر به اتهامات “تبلیغ علیه نظام و اداره تشکیلات بهائی” مجموعا به تحمل ۱۱ سال حبس تعزیری محکوم شد که این حکم توسط شعبه دوم دادگاه تجدیدنظر استان مازندران، بدون تشکیل جلسه دادگاه عینا تایید شد.

آقای احمدی پیشتر نیز سابقه بازداشت و زندان را داشته است.

شهرستان قائم‌شهر یکی از شهرستان‌های استان مازندران در شمال ایران واقع شده است.

شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

ویدا ربانی در تهران بازداشت شد

 امروز یکشنبه ۲ آذر، ویدا ربانی روزنامه نگار و عضو حزب اتحاد ملت ایران، به دلایل نامعلومی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.


به نقل از امتداد، امروز یکشنبه ۲ آذر ۹۹، ویدا ربانی روزنامه نگار و از اعضای حزب اتحاد ملت ایران بازداشت شد.

بر اساس این گزارش، خانم ربانی پس از بازداشت به زندان اوین منتقل شده است.

در این گزارش به نهاد بازداشت کننده و اتهامات مطروحه علیه وی اشاره ای نشده است.

ویدا ربانی پیش از این نیز در تاریخ ۲۵ دی ماه ۹۸، به همراه یکی دیگر از اعضای حزب اتحاد ملت ایران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در همان روز آزاد شدند.

پرونده‌سازی جدید در زندان؛ تفهیم اتهام سهیلا حجاب در دادسرای اوین

 سهیلا حجاب، زندانی سیاسی که دوران محکومیت خود را در زندان قرچک ورامین سپری می‌کند، روز یکشنبه ۲۵ آبان‌ماه جهت تفهیم اتهام از بابت پرونده جدیدی که در ایام حبس علیه وی گشوده شده به شعبه ۲ بازپرسی دادسرای اوین اعزام شد. خانم حجاب کماکان از حق دسترسی به تلفن محروم است.

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۲۵ آبان‌ماه ۱۳۹۹، سهیلا حجاب، زندانی سیاسی در زندان قرچک ورامین جهت تفهیم اتهام از بابت پرونده جدیدی که در ایام حبس علیه وی گشوده شده به دادسرای اوین اعزام شد.


خانم حجاب در جریان این جلسه بازپرسی که در شعبه ۲ دادسرای اوین برگزار شد، از بابت اتهامات تبلیغ علیه نظام و تشویش اذهان عمومی مورد تفهیم اتهام قرار گرفته است.

صحبت‌های وی در تماس‌های تلفنی با خارج از زندان و انتشار آن در فضای مجازی از مصادیق این اتهامات عنوان شده است.

خانم حجاب که از مدت‌ها پیش از حق تماس تلفنی محروم شده بود، کماکان از حق دسترسی به تلفن محروم است و کارت تلفنش به او بازگردانده نشده است.

سهیلا حجاب خردادماه ۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ ۲۴ اسفندماه ۹۸ با تودیع قرار وثیقه ۳ میلیارد تومانی تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.

شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه در تاریخ ۲۸ اسفند ۹۸ خانم حجاب را از بابت اتهاماتی ازجمله “تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی، تشویش اذعان عمومی به قصد آشوب و تشکیل گروه غیرقانونی” مجموعا به ۱۸ سال حبس محکوم شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری برای وی قابل اجرا است. (خبرگزاری فارس از رسانه‌های نزدیک به نهادهای امنیتی در تاریخ ۱۷ تیرماه با انتشار گزارشی میزان محکومیت خانم حجاب را ۱۲ سال حبس عنوان کرد).

خانم حجاب، روز شنبه ۳ خردادماه ۱۳۹۹، پس از مراجعه به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی احمد زرگر و اعلام اینکه حکم او عینا تایید شده، توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت و جهت تحمل حبس به زندان قرچک ورامین منتقل شد.

سهیلا حجاب، مجرد و متولد سال ۱۳۶۹ است. خانم حجاب هم اکنون در بند ۸ زندان قرچک ورامین که پیشتر با عنوان بند مادران شناخته می‌شد، در کنار تعدادی از زندانیان سیاسی و ۱۰ زندانی از متهمان جرائم عمومی بدون رعایت اصل تفکیک جرایم و محروم از امکانات اولیه در این زندان بسر می‌برد.

این شهروند پیشتر نیز در دیماه ۹۷ در شیراز بازداشت و پس از تحمل ۵ ماه حبس در زندان عادل آباد شیراز با اعمال عفو آزاد شد.

زینب اسماعیلی به ۶ سال حبس محکوم شد

 روز شنبه ۱ آذر ماه، زینب اسماعیلی، شهروند اهل شهرستان دهگلان به صورت غیابی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به شش سال حبس تعزیری محکوم شد.


به نقل از کردپا، روز شنبه ۱ آذر ماه، ۱۳۹۹، یک شهروند اهل شهرستان دهگلان به صورت غیابی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به شش سال حبس تعزیری محکوم شد.

بر اساس این گزارش هویت این شهروند “زینب اسماعیلی” اهل شهرستان دهگلان و از اعضای مادران آشتی کردستان عنوان شده است.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: “زینب اسماعیلی به اتهام عضویت در یکی از احزاب مخالف نظام به پنج سال زندان و به اتهام تبلیغ علیه نظام به یکسال حبس محکوم شده است”.

این منبع مطلع افزود: “خانواده زینب اسماعیلی پس از مطلع شدن از صدور حکم، اقدام به گرفتن وکیل و ثبت دادخواست واخواهی کردند، که پس از قبول دادخواست واخواهی زینب اسماعیلی، روز شنبه یکم آذرماه، جلسه دادگاه این شهروند در شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی “سعیدی”، دادگاه صادرکننده حکم غیابی برگزار شده است”.

وی ادامه داد: “این شهروند به دلیل ضبط موبایلش از سوی نیروهای امنیتی از احضاریه دادگاه مطلع نشده و احضاریه دادگاه به صورت پیامک برای موبایل وی ارسال شده بود”.

این شهروند هشتم اسفندماه ٩٨ در شهر دهگلان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و جهت بازجویی به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج منتقل شد و ۱۷ فروردین‌ماه سال جاری، با تودیع قرار وثیقه از بند زنان کانون اصلاح و تربیت سنندج آزاد شد.

گفتنی است مادران آشتی کردستان از سوی شماری از مادران جانباختگان و زندانیان سیاسی اعدام شده تأسیس شده است.