Monday, November 23, 2020

دادگاه تجدیدنظر؛ علی احمدی، شهروند بهایی به ۱ سال زندان محکوم شد

 شعبه ۲۸ دادگاه تجدیدنظر استان مازندران، علی احمدی، شهروند بهائی ساکن شهرستان قائم‌شهر را به ۱ سال حبس تعزیری محکوم کرد. آقای احمدی پیشتر توسط دادگاه انقلاب قائم‌شهر به ۱۱ سال حبس تعزیری محکوم شد و این حکم در مرحله تجدیدنظر عینا تایید شد. نهایتا دیوان عالی کشور با پذیرفتن درخواست اعاده دادرسی، پرونده این شهروند بهایی را به شعبه ۲۸ دادگاه تجدیدنظر استان به عنوان شعبه هم عرض ارسال کرد.

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دادگاه تجدیدنظر استان مازندران، علی احمدی، شهروند بهائی ساکن شهرستان قائم‌شهر را به ۱ سال حبس تعزیری محکوم کرد.


پیشتر دیوان عالی کشور با پذیرفتن درخواست اعاده دادرسی، جکم ۱۱ سال حبس علی احمدی را نقض و پرونده این شهروند بهایی را به شعبه ۲۸ دادگاه تجدیدنظر استان مازندران به عنوان شعبه هم عرض ارسال کرد. بر اساس این حکم که توسط این شعبه صادر و طی روزهای اخیر به وی ابلاغ شده است، آقای احمدی از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده است.

آقای احمدی همچنین از اتهام اداره تشکیلات بهایی تبرئه شده است.

علی احمدی در تاریخ ۲۹ آبان‌ماه ۹۷ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به سلول‌های انفرادی بازداشتگاه کچویی شهر ساری منتقل شد. وی در تاریخ ۱۲ دی‌ماه ۹۷ پس از ۴۳ روز بازداشت با تودیع قرار وثیقه ۱۵۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شد.

آقای احمدی در مرحله بدوی توسط دادگاه انقلاب قائم‌شهر به اتهامات “تبلیغ علیه نظام و اداره تشکیلات بهائی” مجموعا به تحمل ۱۱ سال حبس تعزیری محکوم شد که این حکم توسط شعبه دوم دادگاه تجدیدنظر استان مازندران، بدون تشکیل جلسه دادگاه عینا تایید شد.

آقای احمدی پیشتر نیز سابقه بازداشت و زندان را داشته است.

شهرستان قائم‌شهر یکی از شهرستان‌های استان مازندران در شمال ایران واقع شده است.

شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

No comments:

Post a Comment