Tuesday, June 30, 2020

روح الله زم به اعدام محکوم شد

 روح الله زم، فعال سیاسی از بابت اتهام “افساد فی الارض” توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به اعدام محکوم شد. سخنگوی قوه قضائیه با اعلام این خبر گفت که وی از بابت دیگر اتهامات نیز به حبس محکوم شده است. این فعال سیاسی مهرماه ۹۸ توسط سازمان اطلاعات سپاه بازداشت شد.


به نقل از خبرگزاری میزان، امروز سه شنبه ۱۰ تیرماه ۹۹، غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری از صدور حکم اعدام علیه روح الله زم خبر داد.

وی در این خصوص گفت: “دادگاه حکم خود را صادر کرده است؛ ۱۳ مورد از عناوین ریز اتهامات زم را از مصادیق افساد فی الارض دانسته و حکم اعدام برای او صادر شده است و برای مابقی مجازات ها حکم حبس گرفته است. البته این حکم غیر قطعی و قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است.”

روز دوشنبه ۲۲ مهرماه ۹۸، سازمان اطلاعات سپاه با انتشار اطلاعیه ای از بازداشت روح الله زم خبر داده بود. ساعاتی پس از انتشار اطلاعیه بازداشت زم، ویدئویی از اعترافات منتسب به وی در برخی خبرگزاری های داخلی منتشر شد.

غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری که روز سه شنبه ۱۵ بهمن ماه ۹۸، برگزار شده بود، از ارجاع پرونده روح الله زم به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران و بازداشت ۵ متهم دیگر در این پرونده خبر داد.

سپس در روز دوشنبه ۲۱ بهمن ۹۸، اولین، روز یکشنبه ۲۷ بهمن ۹۸ دومین، روز دوشنبه ۵ اسفند ۹۸، سومین، روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۹، چهارمین، روز سه شنبه ۱۳ خرداد ۹۹، پنجمین و روز سه شنبه ۲۰ خردادماه، ششمین و آخرین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده «روح الله زم» در دادگاه انقلاب تهران برگزار شد.

پیشتر در تاریخ ۱۳ فروردین ماه ۹۹، خانواده روح الله زم گفته بودند که علیرغم گذشت بیش از ۵ ماه از بازداشت وی، کماکان از سرنوشت و محل نگهداری او بی خبر هستند.

عناوین اتهامی مطروحه علیه این متهم در اولین جلسه دادگاه “افساد فی الارض، تشکیل و اداره کانال «آمدنیوز» و «صدای مردم» با هدف برهم زدن امنیت کشور، «جاسوسی» به نفع سرویس اطلاعاتی اسرائیل به واسطه سرویس اطلاعاتی یکی از کشور‌های منطقه، جاسوسی به نفع سرویس اطلاعاتی کشور فرانسه، همکاری با دولت متخاصم آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور، مشارکت در فعالیت تبلیغی علیه نظام، عضویت و مدیریت پایگاه خبری «سحام نیوز» با هدف برهم زدن امنیت کشور، مشارکت در اغوا و تحریک مردم به جنگ و کشتار به قصد برهم زدن امنیت کشور، مشارکت در جمع آوری اطلاعات طبقه بندی شده به قصد ارائه به دیگران با هدف برهم زدن امنیت کشور، مشارکت در نشر اکاذیب، تحریک موثر نیرو‌های رزمنده و اشخاصی که به نحوی در خدمت نیرو‌های مسلح هستند به عصیان، فرار، تسلیم یا عدم اجرای وظایف نظامی، توهین به مقدسات، توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی و رهبری، توهین به مقامات و مامورین، تحصیل مال از طریق نامشروع و شکایت برخی اشخاص حقوقی و حقیقی”، عنوان شده است.

تایید حکم حبس فریبا عادلخواه در دادگاه تجدید نظر

حکم صادره علیه فریبا عادلخواه، زندانی دوتابعیتی در زندان اوین در دادگاه تجدیدنظر عینا تایید شد. وی پیشتر توسط دادگاه انقلاب تهران به شش سال و نیم حبس تعزیری محکوم شده بود که بر اساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری قابلیت اجرایی دارد.


به نقل از مهر، امروز سه‌شنبه ۱۰ تیرماه ۹۹، غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه از تایید حکم صادره علیه فریبا عادلخواه، زندانی دوتابعیتی در زندان اوین توسط دادگاه تجدیدنظر خبر داد.

وی با اعلام این خبر گفت: “دادگاه بدوی قبلاً رأی صادر کرده بود که به دادگاه تجدید نظر ارسال شده بود که این دادگاه رأی بدوی را تأیید کرده‌ بود و این فرد به پنج سال حبس و در مورد دیگری به یک و نیم سال حبس محکوم شده که طبق قانون پنج سال حبس اجرا می‌شود”.

فریبا عادلخواه پیشتر توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهامات “فعالیت تبلیغی علیه نظام و اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور” به ۶ سال و نیم حبس تعزیری محکوم شده بود که بر اساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری قابلیت اجرایی دارد.

به گفته سعید دهقان، وکیل مدافع خانم عادلخواه در حکم صادره اسم گابریل مارشال نیز ذکر شده اما حکمی برای او صادره نشده است.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات خانم عادلخواه روز یکشنبه ۳۱ فروردین در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد.

فریبا عادلخواه در تاریخ ۱۷ خردادماه سال ۹۸ توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در تهران بازداشت شد. گابریل (رولان) مارشال، پژوهشگر فرانسوی نیز در ماه ژوئن حین سفر به ایران که برای دیدار با خانم عادل خواه صورت گرفته بود، بازداشت شد. آقای مارشال در تاریخ ۱ فروردین ۹۹ در چهارچوب معادله زندانی با جلال روح الله نژاد از زندان اوین آزاد شده و یک روز بعد ایران را به مقصد پاریس ترک کرد.

فریبا عادل‌خواه در رشته جامعه شناسی در دانشگاه استراسبورگ در شرق فرانسه آموزش دیده و دکترای خود را در “مردم شناسی اجتماعی و قوم شناسی” از مدرسه “مطالعات عالی علوم اجتماعی” در پاریس دریافت کرده است. وی سالیان درازی است که به عنوان پژوهشگر و مدیر پژوهش، در “بنیاد ملی علوم سیاسی “در پاریس به کار مشغول بوده است. همچنین علاوه بر حضور در مجامع علمی کشورهای مختلف جهان، در دانشگاه‌های ایران نیز با موضوعاتی چون اقتصاد و سیاست سخنرانی‌هایی را انجام می‌داده و به طور مرتب در حال رفت و آمد به ایران بوده است.

خانم عادل‌خواه نویسنده کتاب‌هایی مانند “انقلاب باحجاب: زن مسلمان ایرانی” و “مدرن بودن در ایران” است. در سال ۹۷ نیز کتاب دیگری با نام “هزار و یک مرز ایران: سفر و هویت” از او منتشر شد. این کتاب‌ها به زبان فرانسوی منتشر شده است.

نسرین جوادی جهت اجرای حکم حبس احضار شد

نسرین جوادی، از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر سال ۹۸ با دریافت ابلاغیه ای جهت اجرای حکم حبس به شعبه اجرای احکام دادسرای اوین احضار شد. این فعال کارگری در اردیبهشت ماه سال جاری و توسط دادگاه تجدید نظر به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد.


به نقل از اتحادیه آزاد کارگران ایران، نسرین جوادی، با دریافت ابلاغیه ای جهت اجرای حکم حبس به شعبه ۱ دادسرای اوین احضار شد.

در این احضاریه از وی خواسته شده است طی مدت ۵ روز خود را به این شعبه معرفی کند.

نسرین جوادی اواسط اردیبهشت ماه ۹۹ در دادگاه تجدیدنظر به تحمل ۵ سال حبس تعزیری قطعی محکوم شد.

بر اساس دادنامه صادره توسط دادگاه تجدید نظر، دو اتهام “تبلیغ علیه نظام” و “اخلال در نظم عمومی” از میان احکام صادره در مرحله بدوی حذف و خانم جوادی از بابت اتهام ” اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت کشور” به ۵ سال حبس محکوم شده است.

نسرین جوادی (اعظم خضری) در مرحله بدوی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهام ” اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت کشور” به ۵ سال حبس، از بابت اتهام ”تبلیغ علیه نظام” به ۱ سال حبس و برای اتهام ”اخلال در نظم عمومی” به ۱ سال حبس، ۷۴ ضربه شلاق و محرومیت استفاده از گوشی هوشمند و ممنوعیت عضویت در احزاب و گروه ها و دستجات سیاسی و اجتماعی محکوم شده بود.  با این حال در مرحله بدوی نیز به استناد ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی ۵ سال حبس تعزیری از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد افدام علیه امنیت کشور” به عنوان مجازات اشد قابل اجرا بوده است.

نسرین جوادی روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸، همزمان با روز جهانی کارگر، به همراه ده‌ها تن دیگر از شرکت کنندگان در تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان مجلس بازداشت و در تاریخ ۸ خرداد ۱۳۹۸ با تودیع قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی از زندان قرچک آزاد شد.

نسرین جوادی کارگر سابق شرکت پخش تجهیزات پزشکی و بازنشسته تامین اجتماعی، عضو هیات موسس شورای کارگری بازنشستگان تامین اجتماعی (بستا) و از اعضای اتحادیه آزاد کارگران ایران است.

سهند معالی برای تحمل حبس بازداشت شد

سهند معالی، فعال ترک (آذربایجانی) امروز سه‌شنبه ۱۰ تیرماه توسط نیروهای انتظامی در محل کار خود بازداشت و جهت تحمل حبس به زندان سراب منتقل شد. آقای معالی تابستان سال گذشته در حالی که دوران محکومیت ۱۰ ماهه خود را سپری می‌کرد، در پرونده ای دیگر به یک سال حبس تعزیری و جزای نقدی محکوم شد.


ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز سه‌شنبه ۱۰ تیرماه ۱۳۹۹ سهند معالی، فعال ترک (آذربایجانی) توسط نیروهای انتظامی در محل کار خود بازداشت و جهت تحمل حبس به زندان سراب منتقل شد.

یک منبع نزدیک به خانواده آقای معالی در این خصوص گفت: «آقای معالی عصر امروز طی تماسی که با خانواده‌اش داشته از انتقال خود به زندان سراب خبر داده و درباره دلیل بازداشت خود گفته است که دو حکم جداگانه قطعیت یافته ۱ سال و ۱۰ ماه حبس تعزیری داشته است که قبلا در رابطه با اجرای حکم پرونده‌های مذکور در تاریخ ۱۲ اردیبهشت ۹۸ دستگیر شده بود و پیرو آن با احتساب ایام بازداشت قبلی و ادغام هر دو پرونده بعد از سپری کردن دوران محکومیت در تاریخ ۲۷ بهمن ۹۸ آزاد شد.

در زمان بازداشت آقای معالی ماموران به وی گفته‌اند که حکم های صادره علیه شما ادغام نشده و باید حکم یکسال حبس دیگر را نیز تحمل کنید.

سهند معالی پیشتر در تیرماه سال ۹۷ هم‌زمان با مناسبت گردهمایی سالانه قلعه بابک بازداشت و مدتی بعد با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.

این فعال ترک (آذربایجانی) مدتی بعد به صورت غیابی توسط دادگاه انقلاب شهرستان سراب به ریاست قاضی مهدی شمس به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق پخش اعلامیه در تبلیغ گروه‌های قوم‌گرا به منظور دعوت به تجمع در قلعه بابک” به تحمل ۱۰ ماه حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی محکوم شد. این حکم در اردیبهشت‌ماه ۹۸ توسط شعبه ۳ دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان شرقی عینا تایید شد.

این شهروند در تاریخ ۱۰ دیماه ۹۷ در محل کار خود مجددا بازداشت و پس از ۳ روز با تودیع قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.

آقای معالی در تاریخ ۱۲ اردیبهشت ۹۸ در محل کارش همراه با ضرب و شتم توسط مامورین و بدون ارائه حکم بازداشت و جهت تحمل ۸ ماه حبس تعزیری خود بازداشت و به زندان سراب منتقل شد. او در حالی که دوران محکومیت خود را طی می‌کرد  از بابت پرونده ای دیگر به اتهام “درگیری و ضرب و جرح مامورین” به یک سال حبس تعزیری و جزای نقدی محکوم شد. گفته می شود قاضی دادگاه شهادت مامورین را برای صدور این رای کافی دانسته است. این در حالی است که سهند معالی به دلیل عدم ارائه حکم در مقابل ضرب و شتم حین بازداشت مقاومت کرده است. وی نهایتا در تاریخ ۲۷ بهمن ۹۸ با پایان مدت محکومیت خود از زندان آزاد شد.

سهند معالی پیش از این نیز در تیرماه سال ۹۲ به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم شده بود. پیشتر در تاریخ ۱۲ تیرماه ۱۳۹۱ نیز نیروهای امنیتی با مراجعه به منزل سهند معالی اقدام به بازداشت و تفتیش منزل پدری ایشان کردند. همچنین وی را مجبور به باز کردن مغازه‌اش در بازار کرده و پس از تفتیش کامل، کامپیوتر و وسایل شخصی نامبرده را ضبط کردند.

Monday, June 29, 2020

هفت نوکیش مسیحی توسط دادگاه انقلاب بوشهر به حبس محکوم شدند

روز یکشنبه ۱ تیرماه، هفت نوکیش مسیحی به نام های حبیب حیدری، سام خسروی، مریم فلاحی، ساسان خسروی، مرجان فلاحی، پوریا پیما و فاطمه طالبی توسط دادگاه انقلاب بوشهر به حبس، جزای نقدی، تبعید، محرومیت از کار و حقوق اجتماعی محکوم شدند.


روز یکشنبه ۱ تیرماه ۱۳۹۹، دادگاه انقلاب بوشهر هفت نوکیش مسیحی را به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به حبس، جزای نقدی، تبعید، محرومیت از کار و حقوق اجتماعی محکوم کرده‌است.

بر اساس این گزارش، در اختیار داشتن کتاب‌ها و نمادهای مسیحی، برگزاری جلسات کلیسای خانگی، و درارتباط بودن با «مبلغین» مسیحی ایرانی خارج از ایران، از جمله مصادیقی است که دادگاه بوشهر به ریاست قاضی یزدان‌شناس، برای محکومیت این شهروندان مسیحی، عنوان کرده‌است.

سام و ساسان خسروی، هر کدام به یک سال حبس تعزیری و دو سال ممنوعیت اقامت در بوشهر محکوم شدند. این دو شهروند مسیحی از اشتغال در مراکز اقامتی، که شغل فعلی آنهاست نیز به مدت دو سال محروم شدند.

مریم فلاحی به ۸۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم و به دلیل به مسیحی شدن، به انفصال دائم از خدمات دولتی منع شده‌است. در صورت قطعی شدن این حکم، این پرستار مسیحی پس از ۲۰ سال کار در بیمارستانی در بوشهر مجبور است محل کارش را به دلیل باور دینی‌اش ترک کند.

گفتنی است که این شهروندان روز ۱۰ تیرماه ۱۳۹۸ توسط نیروهای وزارت اطلاعات در شهر بوشهر بازداشت شدند.

نیروهای امنیتی در ساعت ۹ صبح به خانه‌های این شهروندان مراجعه کرده و کتاب‌ها، جزوه‌ها و وسایل شخصی آنها از جمله چندین لپ‌تاپ، تلفن‌های همراه، کارت‌ها و مدارک شناسایی و کارت‌های بانکی آنها را ضبط کرده و با خود برده اند.

مأموران امنیتی، محل کار دست‌کم دو تن از این نوکیشان مسیحی را نیز بازرسی کردند و حافظه کامپیوترها و ویدیوهای ضبط شده توسط دوربین‌های مداربسته را با خود بردند.

پس از دو هفته، هر کدام از این شهروندان مسیحی با وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی به‌طور موقت آزاد شدند.

آنها در مدت بازداشت در سلول انفرادی نگهداشته شدند و از دسترسی به وکیل محروم بوده و از آنها مقابل دوربین اعتراف اجباری گرفته شده‌است.

این نوکیشان پیشتر متهم به «اقدام علیه امنیت ملی» و «عضویت در گروه‌های متخاصم علیه نظام» نیز شده بودند، که سپس از این اتهامات تبرئه شدند.

لازم به اشاره است علیرغم اینکه طبق قانون مسیحیان به عنوان یک اقلیت دینی به رسمیت شناخته می‌شوند، با این حال دستگاه‌های امنیتی مسئله‌ی گرویدن مسلمانان به مسیحیت را با حساسیت خاصی دنبال می‌کنند و برخورد قهرآمیزی با فعالان این عرصه دارند.

برخورد با نوکیشان مسیحی در ایران در حالی صورت می گیرد که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

تداوم محرومیت گلرخ ایرایی و آرش صادقی از حق ملاقات و تماس تلفنی

تداوم محرومیت گلرخ ایرایی و آرش صادقی از حق ملاقات و تماس تلفنی


گلرخ ابراهیمی ایرایی، زندانی سیاسی در زندان قرچک ورامین و آرش صادقی فعال مدنی محبوس در زندان رجایی شهر کرج از آبان ۹۸ تاکنون از حق ملاقات و تماس تلفنی با یکدیگر محروم هستند. محرومیت این زوج از ملاقات در حالی است که در قانون پیش‌بینی‌هایی برای ملاقات بین اعضای زندانی خانواده‌ها شده است، حتی اگر آنها در زندان‌های جداگانه تحمل حبس کنند.

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، گلرخ ابراهیمی ایرایی، زندانی سیاسی در زندان قرچک ورامین و آرش صادقی فعال مدنی محبوس در زندان رجایی شهر کرج از زمان بازداشت خانم ایرایی از حق ملاقات و تماس تلفنی با یکدیگر محروم هستند.

گفته می‌شود در دستورالعمل داخلی زندان قرچک ورامین امکان ملاقات زندان به زندان اعضای زندانی خانواده‌ها فراهم نشده است؛ به همین دلیل این زوج زندانی سیاسی از زمان بازداشت خانم ایرایی کماکان از داشتن حق ملاقات و تماس تلفنی با یکدیگر محروم بوده‌اند.

محرومیت این زوج زندانی از ملاقات و تماس تلفنی از زمان بازداشت خانم ایرایی وجود دارد. این در حالی است که در قانون پیش‌بینی‌هایی برای ملاقات بین اعضای زندانی خانواده‌ها شده است؛ حتی اگر آنها در زندان‌های جداگانه تحمل حبس بکنند.

گلرخ ابراهیمی ایرایی در تاریخ ۱۸ آبان ماه ۹۸ در منزل خود بازداشت و جهت تحمل حبس به زندان قرچک ورامین منتقل شد. خانم ایرایی پیشتر در حالی که دوران محکومیت پیشین خود را در بند زنان زندان اوین سپری می‌کرد، به همراه آتنا دائمی با گشایش پرونده دیگری مواجه و نهایتا توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۳ سال و ۷ ماه حبس تعزیری محکوم شد. دادگاه همچنین علاوه بر این هر یک این دو شهروند را به ۲ سال محرومیت از عضویت در گروه ها و احزاب محکوم کرد. این حکم مدتی بعد در مرحله تجدید نظر بدون تشکیل جلسه دادگاه عینا تائید و به آنان ابلاغ شد. بر اساس حکم صادره با اعمال ماده ۱۳۴ مدت ۲ سال و ۱ ماه از این حبس برای هر یک از آنها قابل اجرا خواهد بود.

خانم ایرایی که از تاریخ ۳ آبان ۹۵ در حال تحمل محکومیت حبس خود به دلیل فعالیت های مدنی در زندان اوین بود در تاریخ ۱۹ فروردین ۹۸ با پایان دوران محکومیت از بابت پرونده پیشین و با تودیع قرار از بابت پرونده جدید از زندان آزاد شد.

همچنین آرش صادقی که از تاریخ ۱۸ خرداد ۹۵ در زندان رجایی شهر کرج به سر می‌برد در ایام زندان به نوع بدخیم سرطان استخوان به نام کندروسارکوما دچار شده و تحت عمل جراحی قرار گرفته است. با این حال محرومیت آقای صادقی از ادامه روند درمان باعث بروز مشکلات جسمی بسیاری علی الخصوص ناحیه جراحی شده بوده است. وی چندی پیش به دلیل گسترش بیماری و درگیری دو استخوان بالای سینه با بیماری کندروسارکوما مجددا تحت سی جلسه رادیوتراپی و حرکت درمانی قرار گرفت و آزمایش مجدد اسکن مغز استخوان موید علائم امیدوار کننده در بدن است.

وی در آبان‌ماه ۱۳۹۵ در اعتراض به محکومیت و بازداشت همسرش گلرخ ابراهیمی ایرایی به مدت ۷۰ روز دست به اعتصاب غذا زد و مهرماه ۹۶ نیز از زندان اوین به زندان رجایی شهر کرج تبعید شد. آقای صادقی از بیماری‌های دیگری از جمله آسم، کولیت روده، ناراحتی شدید معده و کلیه و… رنج می‌برد که همگی از عوارض اعتصاب غذای طولانی بوده و در سایه عدم رسیدگی بدتر شده است.

آرش صادقی پیشتر توسط دادگاه انقلاب به تحمل ۱۵ سال حبس محکوم شده که پس از جمع شدن با حبس تعلیقی ۴ ساله پیشین او به ۱۹ سال حبس افزایش یافت. در صورت اعمال ماده ۱۳۴ (تجمیع احکام) این مدت به ۱۱ سال و ۶ ماه کاهش پیدا خواهد کرد با این حال کماکان از اجرایی شدن این ماده در مورد آقای صادقی خبری نیست.

آرش صادقی برای اولین بار در تاریخ ۱۸ تیر ۱۳۸۸ مقابل دانشگاه علامه طباطبایی تهران به همراه تعدادی از دانشجویان معترض به نتایج انتخابات ۱۳۸۸ توسط مأموران وزارت اطلاعات بازداشت شد و پس از ۹۰ روز به قید کفالت آزاد شد. او مدتی بعد مجددا بازداشت و سال ۸۹ و ۹۰ را در بند ۳۵۰ اوین زندانی بود. این فعال حقوق بشر بار دیگر مورخ ۱۵ شهریور ۱۳۹۳ توسط اطلاعات سپاه بازداشت و در تاریخ ۲۷ اسفند همان سال با تودیع قرار وثیقه ۶۰۰ میلیون تومانی تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد. زمانی که آقای صادقی موقتاً از زندان آزاد بود، مأموران برای بازداشت وی به خانه‌اش یورش بردند که همین امر موجب سکته و در نهایت فوت مادر ایشان شد.

خطر اعدام قریب الوقوع یک زندانی در زندان ارومیه

خطر اعدام قریب الوقوع یک زندانی در زندان ارومیه



یک زندانی در زندان ارومیه که پیشتر از بابت اتهام “قتل” به اعدام محکوم شده بود، در خطر اجرای قریب‌ الوقوع‌ حکم قرار دارد.

به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، یک زندانی در ارومیه در خطر قریب‌الوقوع‌ اجرای حکم قرار دارد.

بر اساس این گزارش، هویت این زندانی،“ابراهیم طاقه” فرزند محمد اهل شهرستان نقده، عنوان شده است.

وی متهم است در پی یک درگیری در سال ۱۳۹۱ اقدام به قتل یک شهروند کرده است.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: “خانواده‌ی مقتول در ازای دریافت ٨٠٠ میلیون تومان وجه نقد حاضر به رضایت هستند، با این حال خانواده‌ی طاقه با وجود مشکلات مالی خود توانسته‌اند ۳۰۰ میلیون تومان جمع‌آوری کنند و به آنها اعلام شده است در صورتی که به زودی این مبلغ پرداخت نشود، حکم اعدام ابراهیم طاقه به اجرا درخواهد آمد.”

دادگاه تجدیدنظر؛ عادل گرجی به حبس و کار اجباری در دانشگاه محکوم شد

دادگاه تجدیدنظر؛ عادل گرجی به حبس و کار اجباری در دانشگاه محکوم شد


دادگاه تجدیدنظر استان تهران عادل گرجی، دانشجوی دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد تهران را به ۱ سال حبس تعزیری، ۳ ماه فعالیت رایگان در معاونت آموزش دانشگاه آزاد و ۲ سال ممنوعیت از فعالیت و عضویت در احزاب محکوم شد. این حکم امروز دوشنبه ۹ تیرماه به وی ابلاغ شده است. آقای گرجی پیشتر در مرحله بدوی توسط دادگاه انقلاب تهران به ۴ ماه حبس تعزیری محکوم شد.

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دادگاه تجدیدنظر استان تهران عادل گرجی، دانشجوی دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد تهران را به حبس و مجازات‌های تکمیلی محکوم کرد.

بر اساس این حکم که توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی احمد زرگر صادر و امروز دوشنبه ۹ تیرماه ۹۹ به وی ابلاغ شده است، آقای گرجی از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور” به ۱ سال حبس تعزیری، ۳ ماه فعالیت رایگان در معاونت آموزش دانشگاه آزاد و ۲ سال ممنوعیت از فعالیت و عضویت در احزاب محکوم شده است.

آقای گرجی پیشتر در مرحله بدوی در تاریخ ۲۱ بهمن ۹۸ توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور” به ۴ ماه حبس تعزیری، ۳ ماه فعالیت رایگان در معاونت آموزش دانشگاه آزاد و ۲ سال ممنوعیت از فعالیت و عضویت در احزاب محکوم شد.

افرایش میزان محکومیت آقای گرجی پس از اعتراض معاون اول دادستان و لحاظ این اعتراض صورت گرفته است.

عادل گرجی در تاریخ ۷ شهریورماه ۹۸ نیز در پی اعتراض جمعی از دانشجویان دانشگاه آزاد تهران در اعتراض به دستور انتقال دانشگاه آنان از ساختمان میدان فلسطین به سوهانک، همزمان با دو دانشجوی دیگر توسط نیروهای امنیتی بازداشت و روز یکشنبه ۱۷ شهریورماه ۱۳۹۸ با تودیع قرار کفالت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.

او روز شنبه ۳۰ شهریورماه ۹۸ برای جلسه آخرین دفاع به شعبه ۷ بازپرسی دادسرای اوین احضار شد و در پی حضور در این شعبه با دستور بازپرس شاه حسینی با افزایش قرار کفالت به وثیقه مواجه و به دلیل عدم توانایی در تامین آن بازداشت شد و نهایتا روز سه‌شنبه ۹ مهرماه ۹۸ با تودیع قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات عادل گرجی، روز دوشنبه ۷ بهمن ماه ۱۳۹۸ در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری برگزار شد.

عادل گرجی پیشتر نیز در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه سال جاری و در جریان تجمع روز جهانی کارگر توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از ۵ روز با تودیع قرار کفالت آزاد شد.

Sunday, June 28, 2020

صدور حکم اعدام برای یک متهم در تهران/ از ابتدای سال جاری؛ رهایی ۱۱ زندانی از اعدام در استان فارس

یک متهم به «قتل» توسط شعبه چهارم دادگاه کیفری یک استان تهران به اعدام محکوم شد. بنابر گزارشی دیگر، رییس دادگستری استان فارس از رهایی ۱۱ متهم که پیشتر از بابت اتهام «قتل» به اعدام محکوم شده بودند، از ابتدای سال جاری تاکنون در این استان خبر داد.


یک متهم به «قتل» توسط شعبه چهارم دادگاه کیفری یک استان تهران به اعدام محکوم شد.

بر اساس این گزارش، رسیدگی به این پرونده از بهمن سال ۹۷ با مرگ محمود، پسری ۲۲ ساله‌ در یکی از بیمارستان‌های رباط کریم آغاز شد. با اعلام خبر مرگ او که بر اثر ضربات جسم سخت به سرش کشته شده بود، مأموران پلیس تحقیقات خود را آغاز کردند.

یکی از دوستان مقتول در اینباره گفت: “محمود با دو پسر به‌ نام‌های سعید و فرهاد در خیابان درگیر شد و آنها او را به قتل رساندند. بدین ترتیب هر دو متهم شناسایی و بازداشت شدند”.

سعید در بازجویی‌ها گفت: “من و دوستم از خیابان رد می‌شدیم که محمود از کنار ما گذشت و با او درگیر شدیم اما دوستم فرهاد مرا گرفت و ما را از هم جدا کرد. من به خانه برگشتم و نمی‌دانم چه اتفاقی رخ داد که محمود کشته شد.
فرهاد، متهم دیگر این پرونده نیز در بازجویی‌ها منکر درگیری با محمود شد و او را با قرار وثیقه آزاد کردند.
در حالی که فرهاد پس از آزادی از زندان فراری شده بود، سعید در شعبه چهارم دادگاه کیفری یک استان تهران پای میز محاکمه ایستاد.

در ابتدای جلسه مادر محمود درخواست اعدام کرد و گفت که گمان می‌کند متهم به خاطر سرقت پول‌های پسرش او را کشته است.

سپس سعید ۱۹ ساله در جایگاه ایستاد و در تشریح جزئیات ماجرا گفت: “من محمود را نمی‌شناختم آن روز در خیابان او را دیدم و فرهاد به من گفت که او قبلاً مستأجر خانه خاله محمود بوده و چند بار با او درگیر شده است. او به ما نگاه چپ کرد و به همین خاطر با هم درگیر شدیم. وقتی محمود به سمت من حمله کرد من با کارد میوه خوری که در جیب داشتم یک ضربه به‌صورت او زدم اما ضربه کشنده نبود. من نمی‌دانم چه کسی ضربه‌های مرگبار را به محمود زده است؛ من بی‌دلیل بازداشت شده‌ام و حالا به اتهام قتل اینجا ایستاده‌ام”.

در ادامه وکیل متهم با استناد به نظریه پزشکی قانونی گفت: “نتایج معاینات جسد نشان می‌دهد که وی دارای آثار شکستگی روی سر و صورت و زانو بوده است اما موکل من می‌گوید فقط یک ضربه با کارد میوه خوری به‌صورت مقتول زده که این احتمال وجود دارد که بعد از فرار کردن موکل من از صحنه درگیری دوستش فرهاد این پسر را به قتل رسانده باشد که درخواست تکمیل تحقیقات را دارم”.

در این گزارش آمده است که قضات دادگاه درخواست وکیل متهم را نپذیرفتند و بعد از شور حکم به اعدام سعید دادند.

از ابتدای سال جاری تاکنون، رهایی ۱۱ زندانی از اعدام در استان فارس

به گزارش میزان، رییس دادگستری استان فارس از بخشش ۱۱ محکوم به اعدام از ابتدای سال جاری در استان فارس خبر داد.

وی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۱ فقره پرونده «قتل» با تلاش اعضای شورا‌های حل اختلاف در این استان به مصالحه ختم شده است، گفت: “اگر فرهنگ صلح و سازش و گذشت در جامعه نهادینه شود شاهد کاهش تعداد پرونده‌ها و شکایات خواهیم شد و تحقق این از مهمترین اهداف شورا‌ها بوده که مستلزم تلاش هر چه بیشتر اعضا و کارکنان شورا‌های حل اختلاف است”.

Saturday, June 27, 2020

سه بار اقدام به خودکشی یک دختر به دلیل آزار جنسی توسط معلم خصوصی

یک دختر پشت کنکوری که در سال گذشته توسط معلم خصوصی خود مورد تجاوز قرار گرفته بود، تاکنون سه بار اقدام به خودکشی کرده است.


مادر این دختر گفت: “از مهرماه سال گذشته برای تقویت دروس دخترم و آماده شدنش برای کنکور تصمیم گرفتم او را برای کلاس خصوصی ثبت نام کنم. طی تحقیقات و پرس و جویی که از دوستان دخترم کردم، یکی از استادان را که مرد جوانی بود و تعریفش را زیاد شنیده بودم، را به من معرفی کردند”,.

وی افزود: “بالاخره تصمیم خود را گرفتم و دخترم را در یکی از همین موسسات ثبت نام کردم و از هفته بعد دخترم در کلاس‌های این موسسه شرکت کرد. او خیلی از استاد جدیدش تعریف می کرد؛ نحوه تدریس‌اش و این که چه روش تدریس خوبی دارد و او بهتر مفاهیم را می فهمد”.

مادر این دختر ادامه داد: “با این تعاریفی که دخترم از استادش می کرد، من هر روز از انتخابم بیشتر احساس رضایت می کردم و همین باعث شده بود تا اعتمادم روز به روز به این موسسه و این استاد بالاتر برود. تا این که در اوسط بهمن سال گذشته متوجه تغییر رفتارهایی در دخترم شدم. او مثل سابق از استادش تعریف نمی کرد. از آن دختر پرشور و حالی که قبلا وقتی از موسسه می آمدیم با ذوق و شوق شروع به تعریف کردن از کلاسش می کرد، دیگر خبری نبود.”

این زن اظهار داشت: “ساکت شده بود و گوشه گیر و چند جلسه ای هم بود که به بهانه های مختلف از رفتن به کلاسش سر باز می زد. روزها پشت سر هم می گذشت وحال دخترم بدتر می شد تا این که متوجه شدم گاهی اوقات شب ها نیز از اتاقش صدای داد و فریاد می آید. این تغییر رفتار و حرکات من را بیشتر نگران می کرد تا این که تصمیم گرفتم او را نزد روان شناس ببرم. دخترم چندین بار کارش به خودکشی کشیده شد و پزشکان با تجویز دارو و شست وشوی معده اش او را از مرگ حتمی نجات دادند. دخترم لب باز نمی کرد و از حقیقت ماجرا پرده برنمی داشت. بعد از چند جلسه مشاوره بود که متوجه ماجرا شدم.”

او بیان کرد: “آنجا بود که متوجه شدم معلم خصوصی دخترم را مورد آزار و اذیت قرار داده بود. دخترم تا الان سه بار دست به خودکشی زده و با این که جلسات روانکاوی را برای او شروع کرده‌ام اما هنوز موفق نشده‌ام و به هیچ نتیجه‌ای نرسیده‌ام.”

گفتنی است در ادبیات عرفی رسانه های دارای مجوز از کلمه آزار و اذیت برای اشاره به تجاوز و اشکال مختلف آسیب های جنسی استفاده می شود.

Friday, June 26, 2020

انتقال مجید مطلب زاده به زندان اوین جهت اخذ اعترافات تلویزیونی

مجید مطلب زاده، روزنامه نگار امروز جمعه ۶ تیرماه طی یک تماس تلفنی با خانواده‌اش از انتقال خود به بند ۲۴۱ زندان اوین و فشار ماموران امنیتی به وی جهت انجام اعترافات تلویزیونی علیه خود اطلاع داده است. مجید مطلب زاده روز شنبه ۳۱ خردادماه پس از حضور در دادسرای جرایم رایانه ای بازداشت و به زندان تهران بزرگ منتقل شد.


ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز جمعه ۶ تیرماه ۱۳۹۹، مجید مطلب زاده، روزنامه نگار طی یک تماس تلفنی با خانواده اش از انتقال خود از زندان تهران بزرگ به بند ۲۴۱ زندان اوین خبر داده است.

یک منبع نزدیک به خانواده این روزنامه نگار در این خصوص گفت: “آقای مطلب زاده طی این تماس از فشار ماموران امنیتی به ایشان جهت اخذ اعتراف اجباری مقابل دوربین خبر داده و گفته از او خواستند در یک ویدئو با تاریخ روز و در ویدئویی دیگر به تاریخ سال ۹۶ که تاریخ بازداشت قبلی‌اش بود علیه خود اعتراف کند. طی روزهای گذشته چند بار بازجویش در زندان تهران بزرگ حاضر شده و بازجویی‌اش کرده بود تا امروز به زندان اوین منتقل شد. بازجو وعده تعیین قرار وثیقه را هم به او داده است”.

تا زمان تنظیم این گزارش از نتیجه تلاش دستگاه امنیتی جهت اخذ اعتراف اجباری و ضبط ویدئو اطلاعی به دست نیامده است.

مجید مطلب زاده روز شنبه ۳۱ خردادماه پس از حضور در دادسرای جرایم رایانه ای بازداشت و به زندان تهران بزرگ منتقل شد. آقای مطلب زاده پیشتر به صورت تلفنی به پلیس فتا احضار و پس از حضور در آنجا به شعبه ۶ دادسرای جرایم رایانه ای منتقل شد.

اتهامات مجید مطلب زاده “توهین به مقامات، نشر اکاذیب از طریق ابزار رایانه‌ای و ضبط و انتشار اسناد محرمانه به رسانه‌های خارجی” عنوان شده است.

پیشتر یک منبع مطلع در خصوص جزئیات بازداشت او گفت: “آقای مطلب زاده سومین بار بود که به صورت تلفنی به پلیس فتا احضار می‌شد. اما در سومین حضور به دادسرا منتقل شده و در آنجا نیز قرار وثیقه برایش صادر کردند و به دلیل عدم حضور خانواده به زندان منتقل شده. شاکی اصلی این پرونده بانک سرمایه است. به نظر می‌رسد که این پرونده به دلیل مقالات و مصاحبه های آقای مطلب زاده در خصوص مسائل اقتصادی و سیاست های مالی و انتقاد به آنها برای وی گشوده شده است”.

مجید مطلب زاده پیشتر نیز در خصوص فعالیت های خود بازداشت و محکوم شده است.

مجید مطلب زاده به همراه سید هادی کسایی، در تاریخ ۱ آبان ۹۶ توسط نیروهای حفاظت اطلاعات قوه قضاییه و با دستور جعفری دولت آبادی دادستان سابق تهران با حکمی که توسط شعبه نهم دادسرای فرهنگ و رسانه صادر شد، بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

این روزنامه نگار اواخر آذر ۹۶ با پایان مراحل بازجویی با تودیع وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.

در آذرماه ۹۷، جلسه دادگاه بدوی رسیدگی به اتهامات این افراد در شعبه ۱۰۶۰ دادگاه کیفری دو تهران که مربوط به کارکنان دولت است، برگزار شد. با حکم صادره توسط این شعبه مجید مطلب زاده از بابت اتهامات “نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی”، به دو سال حبس تعزیری و “افشا اسرار محرمانه” به ۴ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد.

این حکم نهایتا توسط شعبه ۴۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران به یک سال حبس تعزیری و ۴ میلیون تومان جزای نقدی تقلیل یافت.

لازم به ذکر است، مجید مطلب زاده، متولد ۱۳۶۴ نیز که سابقه  فعالیت در نظام بانکی را دارد هم اکنون مشاوره رسانه‌ای ارتباط تبلیغات روزنامه صدای اصلاحات و مشاور دبیر کل حزب اصلاحات است.

Thursday, June 25, 2020

کشته شدن یک شهروند در پی تیراندازی نیروهای نظامی در خوزستان

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز جمعه ۶ تیرماه ۱۳۹۹، یک شهروند ساکن شهر مرزی رفیع واقع در استان خوزستان جان خود را از دست داد.


هویت این شهروند “محمد سواری، فرزند کاظم، ۳۰ ساله، متاهل و پدر دو دختر” توسط هرانا احراز شده است.

این شهروند دام بر (شهروند مرزنشین که از طریق جابه‌جایی دام بین مرز دو کشور امرار معاش می‌کند) روز پنج‌شنبه ۵ تیرماه در جاده مرزی امام رضا مابین عراق و ایران هنگام انتقال چند گوسفند از مرز مورد اصابت گلوله ماموران هنگ مرزی قرار گرفته و از ناحیه کمر مجروح شد.

وی نهایتا به بیمارستانی در اهواز منتقل شد اما عصر روز جمعه ۶ تیرماه جان خود را از دست داد.

یک منبع نزدیک به خانواده آقای سواری در خصوص وضعیت این منطقه مرزی به هرانا گفت: «باوجود اینکه چندین شرکت نفتی در نردیکی رفیع واقع شده اما تعداد معدودی از کارگران این شرکت‌ها از نیروهای بومی هستند و مابقی از نیروهای غیربومی به کار گرفته می‌شوند. از همین رو برخی از مردم منطقه برای امرار معاش روزانه خود و خانواده‌شان به دام‌بری و فروش دام به شهرهای هم‌مرز با عراق روی آورده‌اند.»

کاظم سواری، پدر محمد سواری در سال ۱۳۷۵ به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و محاربه با خدا از طریق منفجر کردن لوله‌های نفتی اعدام شد. مشخص نیست این موضوع در جریان تیراندازی به سمت این شهروند موثر بوده یا خیر.

رُفَیِّع در ۲۵ کیلومتری غرب هویزه و ۵۰ کیلومتری جنوب غرب سوسنگرد، مرکز شهرستان دشت آزادگان و در نوار مرزی واقع است.

Wednesday, June 24, 2020

امروز دومین جلسه دادگاه برادرمسیح علینژاد برگزار شد

مسیح علینژاد : امروز دومین جلسه دادگاه برادرم نیمه برگزار شد و او دوباره در مورد فعالیت‌های خواهرش محاکمه شد. این گزارشی است از یک #حکومت_گروگانگیر

سعید دهقان وکیل او‌نوشته:
دومين جلسه دادگاه عليرضا علي نژاد هم به سرنوشت دادگاه اول دچار شد ‏تكرار ادعاهاي كلي ‏نيمه تمام ماندن به دليل عدم حضور كارشناس پرونده! ‏نتيجه: ادامه بازداشتِ «موقت» در ماه دهم! ‏زمان بازداشت، «رايان» هنوز يكساله نشده بود، الان در آستانه دوسالگي است.» شرم آور است و ظالمانه که به برادرم فشار می‌آورند تا مثل برخی دیگر از اعضای فامیل از خواهرش اعلام برائت کند تا آزاد شود.
سپاه هم ده ماه علی را از کودکان خردسالش دور کرده و او را به نام «بازداشت موقت» تحت شکنجه روانی قرار داده تا علی از فعالیت‌های خواهرش در خارج کشور اعلام برائت کند. سعید دهقان وکیل برادرم پیشتر هم نوشته بود که اولین جلسه دادگاه علی‌ علی‌نژاد به ریاست قاضی مقیسه هم به فعالیت های‌خواهرش مسیح علی‌نژاد گذشت.
سوالم این است: اگر این کار نامش گروگانگیری نیست، پس چیست؟ اگر جدا کردن یک پدر از کودکان خردسالش نه به جرم فعالیت‌های خودش بلکه به جرم فعالیت‌های دیگری، شکنجه روانی تمام اعضای یک خانواده نیست، پس چیست؟
من فرسنگ‌ها دور از ایران دقیقا چه باید بکنم که خانواده‌ام از شر این حکومت گروگانگیر خلاص شوند؟ ساکت شوم؟ دیگر با خانواده‌ی کشته شدگان و زندانیان این حکومت مصاحبه نکنم؟ دیگر سراغ کسانی که مورد اسیدپاشی قرار گرفته‌اند نروم و در مورد زنانی که به جرم نه گفتن به قوانین داعشی کتک می‌خورند و زندانی می‌شوند، حرف نزنم؟ حکومت با تحت فشار قرار دادن خانواده‌ی یک روزنامه نگار و یک فعال مدنی دقیقا چه پیام دیگری باید به جهان بدهد؟ این گروگانگیری اولین بار نیست اما خانواده چند روزنامه نگار و فعال مدنی را سراغ دارید که ده ماه به جرم فعالیت یکی دیگر در بازداشت موقت سپاه باشند و حتی با قید وثیقه آزادش نکنند و در دادگاه هم به جرم فعالیت یکی دیگر مورد سوال قرار گیرند؟
سپاهی که به مسافران در آسمان و به معترضان در خیابان شلیک کرده، زندانیان را سالها شکنجه کرد برای گرفتن اعتراف اجباری. و اصلاح‌طلبان لباس همین سپاه را پوشیدند و ظریف و روحانی برای همین سپاه هشتگ حمایتی زدند. یک ملت گروگان است برای برائت جستن از خویش! برادرم علی فقط یک نمونه است که سپاه و دستگاه قضایی و مجلس و دولت با همدستی هم او را ده ماه در بازداشت موقت شکنجه روانی کردند تا از خواهرش اعلام برائت کند ...